3. mai i Oslo - Smak italiensk raffinement i verdensklasse

Campania har vokst frem som et av Italias nye, spennende områder. Møt mannen bak noen av regionens aller beste viner og smak viner i stjerneklasse.
Redaksjonen
09 April 2010 - 16:50

Det lages en rekke fantastiske viner sør i Italia, og ett av kvalitesområdene fremst i rekken finner vi rundt Napoli, nærmere bestemt Campania.
Hele tre av Italias 36 områder med DOCG-klassifisering finner du her, og mye av æren for fremgangen må legges til vinhuset Mastroberardino.
 
Bli med i det vi får besøk av 10. generasjon vinmaker, Professor Piero Mastroberardino, som vil lære oss mer om området og ta oss med på en smaking av ikke mindre enn 10 unike viner.
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Toneangivende
Campania har gjennom historien vært preget av de forskjellige folkegruppene som bosatte seg i området og den vinkulturen de brakte med seg.
 
Gjennom flere tusen år har det blitt laget vin i dette området, men det er først i de siste årene de har fått den anerkjennelsen de har fortjent. Helt sentralt i dette har familien Mastroberardino stått, og det er i dag 10. generasjon som fører arven videre.
 
Mastroberardino var ved sin grunnleggelse i 1878 det første søritalienske vinhuset som ble etablert.
 
Familiens kjærlighet til området har vist seg gjennom deres målbevisste arbeid for å lage kvalitetsviner basert på lokale druer, tradisjoner og jordsmonn, og i 1993 fikk Campania endelig sin første DOCG-status gjennom Taurasi.
 
 
Kraft og eleganse
Det er den lokale druen aglianico som gir vinene fra Taurasi sin store kompleksitet og eleganse.
 
Familien Matroberardino har vært kjent for å lage utmerkede utgaver av nettopp denne vinen og de sammenliknes ofte med stilen du finner i toppviner fra Barolo.
 
Huset lager også sin egen toppvin fra dette området, en såkalt supercampanier, som på grunn av en blanding av noen prosent piedirosso kun tilkjennegis med en IGT-klassifisering.
 
Naturalis Historia som vinen heter, har derimot en lengre maserasjon enn Taurasiene og får dermed en større fylde, lengre ettersmak og mer tanniner.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Urolige forhold
Campania er til en stor grad preget av den aktive vulkanen Vesuv, og området rammes ofte av større og mindre jordskjelv.
 
Mastroberardino har heller ikke vært forskånet for dette, og fikk i 1980 ødelagt store deler av eiendommen. Dette gjorde at de kunne bygge opp et helt nytt produksjonsanlegg med det siste innen teknologi, noe som ikke minst har gitt et utslag på deres hvite viner.
 
Det kanskje mest kjente området som har blitt rammet av Vesuv er Pompeii, og Mastroberardino var det naturlige valget i det man skulle begynne å gjenskape vinmakingen fra dette historiske området.
 
I alt fem parseller i Pompeii er dyrket opp med samme beplantningssystem og med lokale druetyper som passer til området, og de første flaskene fra Villa dei Misteri ble lansert i 2001.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Campania bedre å kjenne i det vi får besøk av professor Piero Mastroberardino.
 
Han vil gi deg en god innsikt i så vel området som de forskjellige vinstilene du kan finne, og du vil selv få smake ikke mindre enn 10 viner i løpet av kurset. Deriblant får du smake hele tre årganger av deres Radici Reserva DOCG.
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Radici Taurasi DOCG 2005, ca pris kr 265,50 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1998, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Radici Taurasi Riserva DOCG 1997, ca pris kr 310,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Arrangementet er nå fulltegnet, men du kan sette deg på venteliste ved å klikke på lenken over. Vi vil kontakte de på ventelisten så snart vi får ledige plasser.
 
 
Tid: 3. mai 2010 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 25.04.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her