3. november i Oslo - Ruinart-middag på Dyna Fyr

Ruinart er verdenskjent for sine karakterrike champagner. Makan til viner, fulle av sjø, salt og fossile mineraler finnes knapt. Nå får du sjansen til å smake samtlige fem cuvéer sammen med en flott 5-retters meny. Og alt skjer midt i Oslofjorden - på fan
Redaksjonen
15 Oktober 2004 - 15:37

I 1992 åpnet Dyna dørene til fyrvokterboligen for selskapsarrangementer, nyoppusset og med sus av gamle dager. For å komme til selskapslokalet med byens beste beliggenhet blir du transportert med båt fra Rådhuskaia.

Ruinart har Champagne-områdets flotteste kjellere. De består av i alt 24 kalksteingruver fra gallo-romansk tid, det vil si tilbake til det 2. århundre. Flott er også Dom Ruinart, husets prestisjeserie, i Blanc de Blancs-utgave. Etter noen år vil den by på stor duft- og smaksrikdom. Hemmligheten bak Ruinarts rike blanc de blancs-stil er at det benyttes chardonnay både fra Côtes des Blancs og fra Montagne de Reims som gir chardonnay med tilsvarende ryggrad som pinot noir.

Ruinart står også bak vinsommelier-konkurransen "Trophée Ruinart" som arrangeres hvert annet år, nå sist i 2004 (les mer om denne konkurransen her). En svært krevende konkurranse der kun de tre aller beste sommelierene kvalifiserer seg til finalen.

Det er Pierre Nouailletas, Ruinarts norgesansvarlige representant som kommer og forteller deg historien bak de enkelte cuvéene du får servert til middagen.

Her kan du lese mer om Ruinart

MENY
*
Flygefiskrogn
med yoghurt og marinert løk
**
Skalldyr-velouté
med krabbe, blåskjell og sjøkreps
***
Ovnsbakt hellebarn
Servert med Aspargesbønner, glasert borretaneløk, braisert søtpotet og selleri.
Syrlig blåskjellskum og skalldyrolje
****
Monte Enebro
(spansk ost)
serveres avkjølt med champagnegranité
tilsmakt basilikum og druejuice
*****
Posjert pære med sabayonneis,
hvit sjokolade nougatin og bringebærmarmelade
*

Her er de fem utgavene av Ruinarts champagner vi får smake til menyen:
 

Druer: 53% Pinot Noir og 47% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Aperitiff, skalldyr, hvit fisk, kylling og epleterte.

Druer: 100% Chardonnay (derav navnet "Blanc de Blancs")
Passer eksempelvis til: Aperitiff, skalldyr og lette fiskeretter

Druer: 50% Pinot Noir og 50% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Kaviar, grillet fisk, hare og Coq au vin

Druer: Chardonnay og Pinot Noir
Passer eksempelvis til: Kylling/høns, sopp, hummersalat,lammerygg og fruktterte

Druer: 100% Chardonnay
Passer eksempelvis til: Lammesadel, hummer, gåselever og sopp

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 3. november 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 995 inkl. mva
Sted: Dyna Fyr, Oslofjorden.
Møt opp på Rådhusbrygga, utstikker 2, kl. 19:00 presis.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 031104. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 30.10.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her