30. april i Oslo - Smak noen av verdens beste hvitviner

Vi lover deg en utrolig opplevelse i det vi får besøk fra en av Alsace's aller beste produsenter - Domaine Weinbach.
Redaksjonen
17 April 2007 - 13:40

Nå kan du være med og smake viner fra et av de aller beste vinhusene i det fabelaktige området nord-øst i Frankrike - Alsace.
 
Det er ingen ringere enn Catherine Faller selv som denne kvelden kommer til Oslo for å presentere åtte enestående viner fra sitt vinhus - Domaine Weinbach.

Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Eldgamle vinmarker
Eiendommen til vinhuset er et tidligere kapucinerkloster, og klosterets opprinnelige vinmarker er fortsatt i drift. Men historien begynte ikke med munkene i 1612. Allerede i år 890 ble vinmarkene beplantet.
 
I dag er så mye som en tredel av de i alt 27 hektarene å finne innen grand cru-området. Først og fremst Schlossberg som var den første skråningen som kunne ta i bruk grand cru-tittelen i 1975.
I en egen klasse
Domaine Weinbach har opparbeidet seg et renommé opp gjennom årene som produsent av noe av det ypperste som finnes fra dette berømte området. Ikke minst gjennom introduksjonen av AOC-merkingen og oppkjøpet av omkringliggende vinmarker, som Théo Faller jobbet aktivt med i begynnelsen av 1960-årene.
 
Hans arbeid har gitt Domaine Weinbach et meget godt utgangspunkt for en fabelaktig vinproduksjon, og husets viner er noen av de mest fruktige og raffinerte i hele regionen. Dette har ført til at huset har sikret seg en plass helt i teten i Alsace og produserer noen av de største skattene i området.
 
Denne kvelden får du muligheten til å smake åtte av disse fabelaktige vinene!
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Riesling Cuvèe Theo 2005 kr. 259,50 (spesialbestilling)
• Riesling Grand Cru Schlossberg 2005 kr. 289,00 (spesialbestilling)
• Riesling Cuvèe Grand Cru Schlossberg Saint Catherine 2005 kr. 436,00 (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe St. Catherine 2005 kr 369,- (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe Laurence 2005 kr 429,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Reserve 2005 kr 275,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Grand Cru Furstentum Cuvèe Laurence 2005 kr 469,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 30. april 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300407. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.04.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her