30. april i Oslo - Smak noen av verdens beste hvitviner

Vi lover deg en utrolig opplevelse i det vi får besøk fra en av Alsace's aller beste produsenter - Domaine Weinbach.
Redaksjonen
17 April 2007 - 14:40

Nå kan du være med og smake viner fra et av de aller beste vinhusene i det fabelaktige området nord-øst i Frankrike - Alsace.
 
Det er ingen ringere enn Catherine Faller selv som denne kvelden kommer til Oslo for å presentere åtte enestående viner fra sitt vinhus - Domaine Weinbach.

Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Eldgamle vinmarker
Eiendommen til vinhuset er et tidligere kapucinerkloster, og klosterets opprinnelige vinmarker er fortsatt i drift. Men historien begynte ikke med munkene i 1612. Allerede i år 890 ble vinmarkene beplantet.
 
I dag er så mye som en tredel av de i alt 27 hektarene å finne innen grand cru-området. Først og fremst Schlossberg som var den første skråningen som kunne ta i bruk grand cru-tittelen i 1975.
I en egen klasse
Domaine Weinbach har opparbeidet seg et renommé opp gjennom årene som produsent av noe av det ypperste som finnes fra dette berømte området. Ikke minst gjennom introduksjonen av AOC-merkingen og oppkjøpet av omkringliggende vinmarker, som Théo Faller jobbet aktivt med i begynnelsen av 1960-årene.
 
Hans arbeid har gitt Domaine Weinbach et meget godt utgangspunkt for en fabelaktig vinproduksjon, og husets viner er noen av de mest fruktige og raffinerte i hele regionen. Dette har ført til at huset har sikret seg en plass helt i teten i Alsace og produserer noen av de største skattene i området.
 
Denne kvelden får du muligheten til å smake åtte av disse fabelaktige vinene!
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!
 
Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
• Riesling Cuvèe Theo 2005 kr. 259,50 (spesialbestilling)
• Riesling Grand Cru Schlossberg 2005 kr. 289,00 (spesialbestilling)
• Riesling Cuvèe Grand Cru Schlossberg Saint Catherine 2005 kr. 436,00 (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe St. Catherine 2005 kr 369,- (spesialbestilling)
• Pinot Gris Cuvèe Laurence 2005 kr 429,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Reserve 2005 kr 275,- (spesialbestilling)
• Gewürztraminer Grand Cru Furstentum Cuvèe Laurence 2005 kr 469,- (spesialbestilling)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 30. april 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 300407. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.04.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Foto: Roger Kolbu
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her