30. november - Fem-retters gourmetmiddag med Toralf Bølgen

Det tegner for en enestående opplevelse i det vi inviterer til en fem-retters fisk- og skalldyrsmeny på Bølgen & Moi - Høvikodden.
Redaksjonen
11 November 2006 - 20:23

Høstmørket har senket seg over oss og julestria står for døren, men denne kvelden kan du oppleve en virkelig gourmetmiddag sammen med en av Norges fremste vinkjennere Toralf Bølgen.
 
I de elegante lokalene til en av landets ledende restauranter gjennom flere år, Bølgen & Moi - Høvikodden, blir vi servert de lekreste retter i kunstneriske omgivelser.
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Verdens beste råvarer
Vi er utrolig heldige her i Norge - vi har nemlig verdens beste fisk og skalldyr. Det er ikke for ingenting at verdens beste kokker benytter seg av nettopp norske råvarer ved sine stjernerestauranter og i verdensmesterskapet i kokkekunst - Bocuse d'Or.
 
Mange av oss spiser mye tradisjonell julemat i den tiden som kommer, men denne kvelden er fokuset lagt et helt annet sted.
 
Denne kvelden får vi nemlig servert fem utsøkte retter der råvarer som hjemmerøkt laks, sjøkreps, kamskjell og kveite er i fokus - alt serveres selvfølgelig med herlige viner til.
 
Det er en av landets fremste vinkjennere, Toralf Bølgen, som vil lede oss gjennom denne spesielle aftenen - les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">han og hans forfatterskap her.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Fisk & Vin
Kveldens herlige meny er basert på den nye boken Fisk og vin av Toralf Bølgen og Trond Moi. Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
Denne kvelden får alle deltakerne med seg et signert eksemplar av denne praktboken - uten ekstra kostnad!
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne fantastiske middagen - invitér dine venner og kjente eller gode kollegaer til en utsøkt aften.
 
 

MENY
Fisk & Vin
-
Bølgen & Moi - Høvikodden
30. november 2006
*
Apéritif
Gosset Grande Réserve Brut
*
Carpaccio på hjemmerøkt laks
Jolivet Sancerre 2005
**
Kremet sjøkrepssuppe
Il Fiore 2005
***
Smørstekte kamskjell
med gulrot- hasselnøttsalat og persillecoulis
Prudhon Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2002
****
Ristet kveite med rødvinssmør og fritert bladpersille
Bourgogne Couvent des Jacobins 2004
***
Sjokoladefondant med hjemmelaget vaniljeis
Sartori Recioto della Valpolicella 2001
*

Dette er vinene vi får servert denne kvelden:

è Meld deg på her (klikk)

Tid: 30. november 2006 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 1450 inkl. mva
Sted: Bølgen & Moi - Høvikodden, Sonja Henies vei 31, 1363 Høvik.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 301106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i landet, er tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac.
 
Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og CuvéeSolène.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser.
 
Nylig lanserte han sin nye store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi. Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her