Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

30. november - Fem-retters gourmetmiddag med Toralf Bølgen

Det tegner for en enestående opplevelse i det vi inviterer til en fem-retters fisk- og skalldyrsmeny på Bølgen & Moi - Høvikodden.
Redaksjonen
11 November 2006 - 19:23

Høstmørket har senket seg over oss og julestria står for døren, men denne kvelden kan du oppleve en virkelig gourmetmiddag sammen med en av Norges fremste vinkjennere Toralf Bølgen.
 
I de elegante lokalene til en av landets ledende restauranter gjennom flere år, Bølgen & Moi - Høvikodden, blir vi servert de lekreste retter i kunstneriske omgivelser.
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Verdens beste råvarer
Vi er utrolig heldige her i Norge - vi har nemlig verdens beste fisk og skalldyr. Det er ikke for ingenting at verdens beste kokker benytter seg av nettopp norske råvarer ved sine stjernerestauranter og i verdensmesterskapet i kokkekunst - Bocuse d'Or.
 
Mange av oss spiser mye tradisjonell julemat i den tiden som kommer, men denne kvelden er fokuset lagt et helt annet sted.
 
Denne kvelden får vi nemlig servert fem utsøkte retter der råvarer som hjemmerøkt laks, sjøkreps, kamskjell og kveite er i fokus - alt serveres selvfølgelig med herlige viner til.
 
Det er en av landets fremste vinkjennere, Toralf Bølgen, som vil lede oss gjennom denne spesielle aftenen - les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Bolgen">han og hans forfatterskap her.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Fisk & Vin
Kveldens herlige meny er basert på den nye boken Fisk og vin av Toralf Bølgen og Trond Moi. Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.
 
Denne kvelden får alle deltakerne med seg et signert eksemplar av denne praktboken - uten ekstra kostnad!
 
è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne fantastiske middagen - invitér dine venner og kjente eller gode kollegaer til en utsøkt aften.
 
 

MENY
Fisk & Vin
-
Bølgen & Moi - Høvikodden
30. november 2006
*
Apéritif
Gosset Grande Réserve Brut
*
Carpaccio på hjemmerøkt laks
Jolivet Sancerre 2005
**
Kremet sjøkrepssuppe
Il Fiore 2005
***
Smørstekte kamskjell
med gulrot- hasselnøttsalat og persillecoulis
Prudhon Saint-Aubin 1er Cru Sur Gamay 2002
****
Ristet kveite med rødvinssmør og fritert bladpersille
Bourgogne Couvent des Jacobins 2004
***
Sjokoladefondant med hjemmelaget vaniljeis
Sartori Recioto della Valpolicella 2001
*

Dette er vinene vi får servert denne kvelden:

è Meld deg på her (klikk)

Tid: 30. november 2006 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 1450 inkl. mva
Sted: Bølgen & Moi - Høvikodden, Sonja Henies vei 31, 1363 Høvik.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 301106. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 26.11.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

En mester innen vin
Toralf Bølgen er uten tvil en av Norges ledende vineksperter. Han er innehaver av restaurantene Bølgen & Moi som du finner flere steder i landet, er tidligere Norgesmester i Vinkelner og har gitt ut den prisbelønnede boken Historien om Cognac, Calvados og Armagnac.
 
Han er også utnevnt til assisterende kjellermester hos Bache Gabrielsen, ved deltagelse i sammensetningen av hans egne cognacer: Cuvée Anna, Cuvée Maria og CuvéeSolène.

Rikt forfatterskap
Ved siden av sitt virke som vinkelner og restaurantør, har Toralf Bølgen skrevet en rekke bøker om mat, vin og brennevin. For drøyt 2½ år siden lanserte han boken Bølgens Vin - for deg som vil nyte vin og lære litt mer om vinen du drikker.

Av andre bøker kan nevnes kokeboken Mat og Vin, den fantastiske boken Champagne - Diva og Dronning samt 100 viner og vinopplevelser.
 
Nylig lanserte han sin nye store bok om Fisk og vin i samarbeid med Trond Moi og sine gode kolleger ved Bølgen & Moi. Over bokens 380 sider får vi presentert 200 oppskrifter på fisk og skalldyr med tilhørende vinanbefalinger.
 
Her blir alt fra abbor til ål tatt for seg og du bil finne såvel tradisjonelle som eksotiske retter i forskjellige vanskelighetsgrader. Dette er en flott bok for alle som er glade i noen av våre aller beste råvarer, nemlig fisk og skalldyr.

è FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her (klikk)

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1129503705.jpg
Ukens drink

Denne varmer godt etter skituren

Det fine er at du kan bruke whiskyen du har i skapet. Drinken vil forandre karakter etter hvoedingrediensen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

collage-16x9.jpg
Godbiter i pollisten

Gi skreimåltidet er skikkelig løft med disse vinene

Mens burgundere er blitt for dyre for de fleste, er fortsatt topp chablis gode kjøp, som med disse nykommerne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her