31. januar 2011 i Oslo - Eksklusiv og unik Bordeaux-smaking

Opplev noen av vinverdens mest elegante viner i det vi og vinlegenden Philippe Castéja, inviterer til en eksklusiv smaking av noe av det beste Bordeaux har å by på.
Redaksjonen
27 Januar 2011 - 18:03

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.
 
Denne kvelden har du en unik mulighet til å oppleve Bordeaux' mange uttrykk i det vi smaker elegante viner fra det stolte familieeide huset Borie-Manoux sammen med husets eier, Philippe Castéja.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 toppviner fra hele Bordeaux
Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker hele 11 viner fra klassifiserte châteauxer fra hele området denne kvelden.
 
Verdensberømte områder som Haut-Médoc, Pauillac, Pomerol, Margaux og Saint-Emilion er bare noe av det vi skal igjennom.
 
Hele 10 forskjellige châteauxer i fem vinområder i Bordeaux og over 200 hektar med vinmarker, har familiebedriften Borie-Manoux opparbeidet seg siden den spede begynnelse i 1870.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av ingen ringere enn Philippe Castéja selv, som sammen med Peer Pfeiffer leder oss igjennom denne unike smakingen og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familieeid siden 1870
Det var i 1870 at Pierre Borie etablerte seg som negociant i Pauillac, med kontorer og kjellere i rue Pierre Castéja mens familien bodde i det storslåtte Château Batailley.
 
Det tradisjonsrike huset holdt til i Pauillac helt til etter 2.verdenskrig da husets hovedsete ble flyttet til Bordeaux by, og huset fikk navnet Borie-Manoux. 
 
Overtakelsen av familiebedriften av Emilie Castéja i 1961 markerte en skarpt skille og en sterk vekst for huset med introduksjonen av en rekke nye viner og kjøp av flere klassifiserte hus.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Besøk fra en Bordeaux-legende
Siden 1990-tallet har Emilie Castéjas sønn, Philippe, hatt ledelsen av et av de siste familieeide vinhusene i Bordeaux, Borie-Manoux, samt den direkte ledelsen av familiens eiendommer i Pomerol, Saint-Emilion, Pauillac og Saint-Estèphe. 
 
Han er i dag eier av ikke mindre enn 8 châteauxer på både venstre og høyre bredd av Bordeaux, deriblant 5. cru Chateau Batailley i Pauillac og 1. grand cru classé Chateau Trotte Vielle i Saint Emilion, samt er manager for to andre châteauxer.
 
Philippe Castéja regnes også som en av Bordeaux' mest betydningsfulle vinpersonligheter, og er i dag president for Conseil de Grands Crus Classés 1855 samt president for the French association of wine and spirit exporters (FEVS).
 
Det er første gang på svært lenge at denne vinlegenden besøker Norge, og nå har du en unik mulighet til å møte ham.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Vinene du får smake denne kvelden er (samtlige viner finnes på spesialbestilling):
 
• Château Baret 2006 Pessac-Leognan, kr 229,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Madrac 2006 Cru Bourgeois Haut-Médoc, kr 209,90 (tilleggsutvalg)
• Château Pontac Lynch 2006 Cru Bourgeois Margaux, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
 
• Chateau Beau-Site 2005 Cru Bourgeois Saint-Estèphe, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Bages Monpelou 2006 Cru Bourgeois Pauillac, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
Ch. Lynch Moussas 2001 (58160) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac
Ch. Batailley 2007 (3761) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac

• Château Pignon 2006 Lalande de Pomerol, kr 199,90 (tilleggsutvalg)
• Château Bergat 2006 Grand Cru Classé Saint-Emilion, kr 369,90 (tilleggsutvalg)
• Château La Croix du Casse 2006 Pomerol, kr 339,90 (tilleggsutvalg)
• Château du Domaine de l'Eglise 2006 Pomerol, kr 409,90 (tilleggsutvalg)

è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 31. januar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.01.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirkersåledes hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Borie-Manoux
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her