31. januar 2011 i Oslo - Eksklusiv og unik Bordeaux-smaking

Opplev noen av vinverdens mest elegante viner i det vi og vinlegenden Philippe Castéja, inviterer til en eksklusiv smaking av noe av det beste Bordeaux har å by på.
Redaksjonen
27 Januar 2011 - 18:03

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.
 
Denne kvelden har du en unik mulighet til å oppleve Bordeaux' mange uttrykk i det vi smaker elegante viner fra det stolte familieeide huset Borie-Manoux sammen med husets eier, Philippe Castéja.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
11 toppviner fra hele Bordeaux
Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker hele 11 viner fra klassifiserte châteauxer fra hele området denne kvelden.
 
Verdensberømte områder som Haut-Médoc, Pauillac, Pomerol, Margaux og Saint-Emilion er bare noe av det vi skal igjennom.
 
Hele 10 forskjellige châteauxer i fem vinområder i Bordeaux og over 200 hektar med vinmarker, har familiebedriften Borie-Manoux opparbeidet seg siden den spede begynnelse i 1870.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av ingen ringere enn Philippe Castéja selv, som sammen med Peer Pfeiffer leder oss igjennom denne unike smakingen og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familieeid siden 1870
Det var i 1870 at Pierre Borie etablerte seg som negociant i Pauillac, med kontorer og kjellere i rue Pierre Castéja mens familien bodde i det storslåtte Château Batailley.
 
Det tradisjonsrike huset holdt til i Pauillac helt til etter 2.verdenskrig da husets hovedsete ble flyttet til Bordeaux by, og huset fikk navnet Borie-Manoux. 
 
Overtakelsen av familiebedriften av Emilie Castéja i 1961 markerte en skarpt skille og en sterk vekst for huset med introduksjonen av en rekke nye viner og kjøp av flere klassifiserte hus.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Besøk fra en Bordeaux-legende
Siden 1990-tallet har Emilie Castéjas sønn, Philippe, hatt ledelsen av et av de siste familieeide vinhusene i Bordeaux, Borie-Manoux, samt den direkte ledelsen av familiens eiendommer i Pomerol, Saint-Emilion, Pauillac og Saint-Estèphe. 
 
Han er i dag eier av ikke mindre enn 8 châteauxer på både venstre og høyre bredd av Bordeaux, deriblant 5. cru Chateau Batailley i Pauillac og 1. grand cru classé Chateau Trotte Vielle i Saint Emilion, samt er manager for to andre châteauxer.
 
Philippe Castéja regnes også som en av Bordeaux' mest betydningsfulle vinpersonligheter, og er i dag president for Conseil de Grands Crus Classés 1855 samt president for the French association of wine and spirit exporters (FEVS).
 
Det er første gang på svært lenge at denne vinlegenden besøker Norge, og nå har du en unik mulighet til å møte ham.
 
Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Vinene du får smake denne kvelden er (samtlige viner finnes på spesialbestilling):
 
• Château Baret 2006 Pessac-Leognan, kr 229,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Madrac 2006 Cru Bourgeois Haut-Médoc, kr 209,90 (tilleggsutvalg)
• Château Pontac Lynch 2006 Cru Bourgeois Margaux, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
 
• Chateau Beau-Site 2005 Cru Bourgeois Saint-Estèphe, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
• Château Haut-Bages Monpelou 2006 Cru Bourgeois Pauillac, kr 289,90 (tilleggsutvalg)
Ch. Lynch Moussas 2001 (58160) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac
Ch. Batailley 2007 (3761) i 2004-årgang, Grand Cru Classé 1855 Pauillac

• Château Pignon 2006 Lalande de Pomerol, kr 199,90 (tilleggsutvalg)
• Château Bergat 2006 Grand Cru Classé Saint-Emilion, kr 369,90 (tilleggsutvalg)
• Château La Croix du Casse 2006 Pomerol, kr 339,90 (tilleggsutvalg)
• Château du Domaine de l'Eglise 2006 Pomerol, kr 409,90 (tilleggsutvalg)

è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 31. januar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 23.01.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirkersåledes hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Borie-Manoux
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her