5. mars i Oslo - Stjernemiddag med en vinlegende

Bli med på en eksklusiv femretters middag med vinlegenden Miguel Torres på Michelin-restauranten Le Canard.
Redaksjonen
10 Februar 2009 - 14:30

Det blir kanskje aller siste gang at den levende legenden besøker Norge nå i mars.
 
Gjennom en spesialkomponert femretters meny satt opp av kokkene ved en av Norges aller beste restauranter, Michelin-restauranten Le Canard, vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni sammen med Miguel Torres selv.
Bli med på en uforglemmelig kveld
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet og ekspertise
Torres-familien har siden 1870 drevet med vin i det spanske området Catalonia. En lang historie ligger bak navnet Torres' gode rykte, og over årene har familien ekspandert med vinmarker i både USA og Chile.
 
Dagens øverste leder i Torres-familien, Miguel Torres, ble i 2002 kåret til "Man of the Year" av det engelske vinbladet Decanter. Bakgrunnen var hans engasjement for modernisering av spanske viner.
 
Sensasjonen i Paris
I 1979 fikk huset anerkjennelse over hele verden da deres toppvin, Torres Mas La Plana 1970, ble kåret til den beste av samtlige viner under en blindsmaking i Paris.
 
Vinen, som den gang het Torres Gran Coronas Reserva - Black Label, slo bena under toppviner fra selv de beste husene i Bordeaux.
 
 
Åtte viner og to brandyer
Miguel Torres vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva huset har å by på.
 
Opplev selv hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre. Denne kvelden kan du nyte av matkunstene til kokkene ved Le Canard, som er én av kun seks norske restauranter med stjerne i Michelin-guiden.
 
Til menyen får du servert åtte elegante viner og vi avslutter selfølgelig med to brandyer i toppklasse.
Dette blir en av vinterens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Miguel Torres
Winemakers Dinner
-
Restaurant Le Canard
5. mars 2009
 
Apéritif
Viña Esmeralda 2008
*
Stekt kamskjell fra Trøndelag
blomkålpurée, appelsin- og kapersglace
Santa Digna Sauvignon Blanc 2008
**
Kongekrabberisotto
tomat og skalldyrsskum
Marimar Estate Don Miguel Vineyard Chardonnay 2004
***
And fra Telemark
choucroûte, fiken og jus rôtie
Torres Cordillera 2005
Torres Celeste 2006
****
Norsk lam
pommes amadines og rosmarinsaus
Salmos 2006
Mas la Plana Cabernet Sauvignon 1989, Magnum
***
Créma Catalana med appelsinmadelaines
Torres Moscatel Oro
**
 
Avec
Torres 20 Imperial Brandy Hors D'Age
Jaime I
*

Dette får du servert denne kvelden:
• Santa Digna Sauvignon Blanc 2008 (lanseres mai 2009, kr 109,90)
• Mas la Plana Cabernet Sauvignon 1989, Magnum (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 2000,-)
 
è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 5. mars 2009 kl. 18.00 - 23.30
Pris: kroner 1095,- pr. person
Sted: Le Canard, President Harbitzgate 4, 0259 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding
(merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Ring 93 06 98 73 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 23.02.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

 
Foto: Roger Kolbu og Torres

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her