6. juni i Oslo - Unik fisk- og skalldyrmiddag

Bli med på en utsøkt middag med 11 flotte viner til en fireretters meny på norsk fisk og skalldyr.
Redaksjonen
25 Mai 2010 - 18:40

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.
 
Gjennom en spesialkomponert fireretters meny på norsk fisk og skalldyr, satt opp av kokkene ved en av hovedstadens nyeste og mest spennende restauranter, Tjuvholmen Sjømagasin, vil du oppleve mat og vin i perfekt harmoni.
 
Vi serverer ikke mindre enn 11 elegante viner til den flotte menyen.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet siden 1850
I dag er det femte generasjon av familien Laroche, Michel, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21 åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes. Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården. De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 
Spennende vinområder og 11 viner
Til tross for familiens lange tradisjoner i Chablis ble Michel Laroche tiltrukket av utfordringen i andre vinområder. I dag har familien utvidet sin virksomhet med vinmarker i Languedoc, Casablanca i Chile og Stellenbosch i Sør-Afrika.
 
Vi skal smake ikke mindre enn 11 viner fra de forskjellige vinmarkene til den spennende menyen denne kvelden. Deriblant får du smake fire deilige chabliser, spennende hvitviner og flotte rødviner.

Kokkene ved Tjuvholmen Sjømagasin, har satt opp en delikat fireretters meny på norsk fisk og skalldyr til de elegante vinene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Hils sommeren velkommen sammen med gode venner på denne enestående fisk- og skalldyrmiddagen.

Meny
 
Domaine Laroche
Winemakers Dinner
-
Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin
6. juni 2010
 
Apéritif
Laroche Petit Chablis
*
Kullgrillet og mandelglasert hval
norsk asparges, ristet hvitløk & selleri
Laroche Punto Niño Sauvignon Blanc 2009
Laroche Chablis 2009
**
Pannestekt kamskjell fra Frøya
grillet skalldyrgazpacho, kjørvel & yoghurt
Laroche Chardonnay L 2009
Laroche Bourgogne Chardonnay Tête du Cuvée Bio 2009
***
Lyr fra Kristiansund
fennikel variasjon, Västerbotten ost & hummerreduksjon
Laroche Chablis St. Martin 2008
Laroche Mas la Chevaliere blanc 2008
Laroche Chablis 1 Cru le Vaillons Vieilles 2005
****
Kullgrillet uer
steinsopp-risotto & sauce Matelot
Laroche L'Avenir Pinotage 2009
Laroche South of France Syrah 2009
Laroche La Croix Chevaliere 2005
***
Kaffe
*

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
è Meld deg på her (klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: Søndag 6. juni 2010 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin, Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 30.05.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen påglasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her