6. oktober i Oslo - Legendariske Burgund

Møt en av verdens mest berømte vinmakere og smak hvite og røde burgundere i verdensklasse.
Redaksjonen
05 September 2008 - 10:55

Rett sør for Dijon, i hjertet av vinområdet Côte d'Or i Burgund, ligger landsbyen Meursault. Her har familien Matrot laget legendariske viner i tre generasjoner.
 
Bli med Thierry Matrot og smak 10 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Burgunds beste områder
Domaine Matrot sine litt over 19 ha, omfatter myteomspunne områder som Meursault, Puligny Montrachet, Monthélie og Auxey-Duresses. Huset er i tillegg kjent for sine flotte Volnayer.
 
I dag er det Thierry Matrot som sammen med sin kone Pascale, viderefører husets tradisjoner, og hans urokkelige fokus på kvalitet har gitt gode resultater.
 
Med en grunnleggende respekt for jordsmonnet, har Matrot i en årrekke benyttet seg av miljøvennlige produksjonsmetoder som naturgjødsel og lite insektsmiddel (økologisk fra 2000).
Nøyaktighet og kompleksitet
Vinhøsten hos Matrot er på ingen måte overlatt til tilfeldighetene, men følges nøye for at druene skal kunne høstes på optimalt tidspunkt for å gi den riktige konsentrasjonen.
 
Dette kombinert med en nitidig kontroll av såvel vinifikasjon, temperaturer og fatlagring, gir viner som viser Burgunds kompleksitet og finesse på en elegant måte.
 
Vinene får et opphold på eikefat i 11 - 12 måneder før de tappes på flaske for videre lagring. Vinene deres utvikler mer komplekse aromaer over tid, og deres viner kan med fordel lagres over flere år.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
10 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Thierry Matrot selv, og han vil ta oss med på en oppdagelsesreise i Burgund hvor du vil få smake så vel hvite som røde burgundere.
 
Her vil du bli servert legendariske viner som Meursault, Puligny Montrachet, og deres elegante 1er cru viner.
 
Ta med venner og kolleger på en vinsmaking utenom det vanlige - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Matrot Bourgogne Chardonnay 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 146,-)
• Matrot Meursault 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 300,-)
• Matrot Meursault Blagny 1998 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 450,-)
• Blagny 1.er Cru la Pièce Sous le Bois 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 370,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 6. oktober 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her