6. oktober i Oslo - Legendariske Burgund

Møt en av verdens mest berømte vinmakere og smak hvite og røde burgundere i verdensklasse.
Redaksjonen
05 September 2008 - 10:55

Rett sør for Dijon, i hjertet av vinområdet Côte d'Or i Burgund, ligger landsbyen Meursault. Her har familien Matrot laget legendariske viner i tre generasjoner.
 
Bli med Thierry Matrot og smak 10 viner i verdensklasse.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Burgunds beste områder
Domaine Matrot sine litt over 19 ha, omfatter myteomspunne områder som Meursault, Puligny Montrachet, Monthélie og Auxey-Duresses. Huset er i tillegg kjent for sine flotte Volnayer.
 
I dag er det Thierry Matrot som sammen med sin kone Pascale, viderefører husets tradisjoner, og hans urokkelige fokus på kvalitet har gitt gode resultater.
 
Med en grunnleggende respekt for jordsmonnet, har Matrot i en årrekke benyttet seg av miljøvennlige produksjonsmetoder som naturgjødsel og lite insektsmiddel (økologisk fra 2000).
Nøyaktighet og kompleksitet
Vinhøsten hos Matrot er på ingen måte overlatt til tilfeldighetene, men følges nøye for at druene skal kunne høstes på optimalt tidspunkt for å gi den riktige konsentrasjonen.
 
Dette kombinert med en nitidig kontroll av såvel vinifikasjon, temperaturer og fatlagring, gir viner som viser Burgunds kompleksitet og finesse på en elegant måte.
 
Vinene får et opphold på eikefat i 11 - 12 måneder før de tappes på flaske for videre lagring. Vinene deres utvikler mer komplekse aromaer over tid, og deres viner kan med fordel lagres over flere år.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
10 viner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av Thierry Matrot selv, og han vil ta oss med på en oppdagelsesreise i Burgund hvor du vil få smake så vel hvite som røde burgundere.
 
Her vil du bli servert legendariske viner som Meursault, Puligny Montrachet, og deres elegante 1er cru viner.
 
Ta med venner og kolleger på en vinsmaking utenom det vanlige - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Matrot Bourgogne Chardonnay 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 146,-)
• Matrot Meursault 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 300,-)
• Matrot Meursault Blagny 1998 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 450,-)
• Blagny 1.er Cru la Pièce Sous le Bois 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 370,-)
 

è Meld deg på her (klikk)
Arrangementet er nå avholdt
Tid: 6. oktober 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 29.09.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her