Drikke
7. mai i Oslo – Stor smaking av klassisk Barolo

7. mai i Oslo – Stor smaking av klassisk Barolo

Gå ikke glipp av en unik smaking av flere årganger av elegante baroloer fra ett av Barolos eldste vinhus.
Redaksjonen
25 April 2012 - 14:58

I mer enn 250 år har huset Borgogno tatt vare på vinkunstens noble tradisjoner i Barolo, og regnes som ett av de mest klassiske eksemplene på hvordan en barolo skal smake.  

Mandag 7. mai har du muligheten til selv å bli kjent med denne tradisjonsrike produsenten i det vi får besøk av selveste eier og vinmaker Andrea Farinetti.

Sammen med Farinetti smaker vi 7 enestående viner denne kvelden, hvorav ikke mindre enn fire forskjellige årganger av deres toppvin Barolo Classico Riserva.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

7 unike viner og flere årganger baroloer

Vinene fra Barolo er høyt elsket av oss nordmenn og denne kvelden får du selv smake hvordan denne legendariske vinen varierer fra årgang til årgang og utvikler seg ved lagring.

Vi skal nemlig smake hele fire årganger av husets toppvin Barolo Classico Riserva - 2004, 1997, 1996 og 1995!

I tillegg får du smake borgognos elegante barbera og dolcetto, samt dere sjeldne og særegne Barolo Chinato.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Superstjerne og vinmaker

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Andrea Farinetti, et av de unge, fremadstormende supertalentene innen italienske vinmakerkunst og medlem av familien som eier huset Borgogno.

Han vil gi deg en grundig innføring i Piemontes fabelaktige viner og spesialiteter, samt lede oss igjennom en smaking av kveldens herlige viner.

 Foredraget blir holdt på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Borgogno">Les mer om Borgogno her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

• Borgogno Barolo Chinato, ca pris kr 400,- (ikke tilgjengelig i Norge)

(klikk)

Tid: Mandag 7. mai 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 01.05.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Klassisk Barolo i mer enn 250 år

Borgogno er en av de aller eldste vinprodusentene i Barolo og kunne i fjor feire sitt 250-årsjubileum. Hundre år etter oppstarten, i 1861, sto husets barolo på menyen da Italias samling ble markert med en offisiell lunsj.

Men Borgogno er ikke bare en tradisjonsrik produsent, de er også av den tradisjonelle skolen. Her tillates ingen nymotens påfunn som roterende gjæringtanker eller små fat av fransk eik.

Kun 10.000 liters velbrukte slavonske fat som pusses opp hvert åttende år, evner å få frem nebbiolos parfymerte karakter, heter det der i gården. Og det er nettopp dette som gjør Borgognos viner så tiltalende.

Borgogno er med sine 20 hektar vinmarker en liten produsent. Totalt er produksjonen i overkant av 100.000 flasker, over halvparten av dem bærer baroloetikett.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Lagringsdyktig

Borgognos baroloer er kjent for sin utrolige lagringsevne. Etter femti år er vinene fortsatt sprell levende, og vinene fra de aller største årgangene holder formen enda lenger.

Heldigvis legger Borgogno til side flasker hvert eneste år. Disse flaskene oppbevares etter alle kunstens regler og lanseres på et senere tidspunkt.

Det er noen av disse vinene vi får smake denne kvelden.

I 2008 ble Borgogno kjøpt av familien Farinetti og det er Andrea Farinetti som sammen med Beppe Caviola står for selve vinifiseringen i dag.

Familien Farinetti har gjennomført en nødvendig restaurering av bygningsmassen, åpnet en butikk sentralt i landsbyen Barolo og lagt til rette for kjellerbesøk.

Ellers har de heldigvis ingen planer om noen revolusjon, Borgogno står for tradisjon og det vil de gjøre også i fremtiden.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her