Oppskrifter
7 oppskrifter med nypotet du bare må prøve

7 oppskrifter med nypotet du bare må prøve

Norske nypoteter har vært i butikken en stund allerede. De beste oppskriftene og tipsene finner du her.
14 Juli 2017 - 12:06

Ferskpoteter, eller nypoteter som nok flere kjenner de som, er en utsøkt delikatesse. I år var de norske nypotetene ekstra sent ute. Til gjengjeld kommer de i store mengder framover. 

På de neste sidene finner du et godt utvalg av fristende oppskrifter med delikatessen

Flere spenstige potetretter finner du har

Mulighetene for variasjoner er utallige når det gjelder retter med nypotet, men vi skal ikke glemme de enkle måtene å servere delikatessen på.

Ferskpotet eller fortsatt nypotet?

Nykokte nypoteter med godt smør eller rømme får virkelig frem den gode egensmaken.

Har du forsøkt å legge grønnsakene på grillen?

Markedsførerne av norske grønnsaker sørget for et  navneskifte hvor ferskpotet skulle erstatte det godt innarbeidete ordet nypotet. Målet var å gi nypoteten den oppmerksomheten og kvalitetsstempelet den fortjener.

Ferskere enn import

Vi har lenge kunnet finne importerte nypoteter i butikken, men disse kan ha blitt høstet så sent som for tre måneder siden - så de norske potetene stiller virkelig i en helt annen klasse.

Den norske nypoteten følger navnemessig således etter land som Sverige (färskpotatis), Danmark (ferskkartoffel) og Frankrike (premature).

Nedenfor finner du et utvalg av velsmakende retter med nyplukket potet, men du kan selvfølgelig finne langt flere i vår store kokebok.

Fristende oppskrifter med nypoteter

Les mer om hvordan potetkvalitet vurderes

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her