Oppskrifter
                                                                    
                Sprøstekt laks med nypotet, nykål og rømmesaus
                Fremgangsmåte
- Nykålen:
 - Rens kålen og del den opp i fire store båter - pass på at stilken er intakt slik at båtene ikke deler seg opp.
 - Kok opp godt saltet vann (1 ss salt pr liter vann) og ha i kålen. Gi den et raskt oppkok (blansjere) til den såvidt er mør, ca 1-2 minutter.
 - Avkjøl kålen i isvann etter at den er ferdig blansjert. La den renne av på et kjøkkenhåndkle etter at den er avkjølt.
 - Kok opp 2 dl vann tilsatt 3 ss smør og varm kålen i dette rett før servering. Smak til med salt og pepper.
 - Nypotetene:
 - Ha nypotetene i en ildfast form og bland godt med sitron og olivenolje. Stek potetene i ovn på 180 gr i ca 30 min. Del nypotetene i to dersom de er store.
 - Laksen:
 - Skjær laksen i biter på 150 gram. Stek den i litt olje med skinnsiden ned over middels høy varme slik at skinnet blir sprøtt.
 - Dryss salt på filetsiden. Ikke snu fisken, skinnet skal bli sprøtt og filetsiden skal fortsatt ha en rå kjerne når laksen er ferdig. Ta ut laksen og hold den varm.
 - Tilsett rømmen i stekepannen og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.
 - Legg opp poteter og kål på tallerkenen med laksen over og ha rømmesausen rundt.
 
Tips: Nykålen kan godt byttes ut med spisskål.
Våre beste lakseoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    93 POENG
 - 
                    Østerrike
                                Volum: 0.75 l Pris: 499.00 kr Bestillingsutvalget91 POENG - 
                    
                    90 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 - 
                    
                    87 POENG
 
Forsiden akkurat nå