Ukens drink

Baileys iskaffe med mynte

Når Baileys serveres iskald som i denne "islatten", er den umulig å stå imot
Foto: (vamapaull)

Når Baileys serveres iskald som i denne "islatten", er den umulig å stå imot

Den erstatter derfor både dessert, kaffe og avec.
27 Mai 2022 - 11:00

At Baileys kan brukes i drinker, bør være velkjent.

Se våre drinkoppskrifter med Baileys

Det gjelder også at denne gamle kjenningen kommer i et utall og stadig nye smaksretninger.

Les mer om denne suksesshistorien 

Den klassiske Baileys Original fungerer imidlertid fortsatt veldig godt, og kanskje best, det gjelder også Baileys Espresso. Spesielt til denne drinkoppskriften som er en forholdsvis alkoholsvak, og ikke for søt "islatte". 

Se alle utgavene som finnes av Baileys

En perfekt avslutning på et sommerlig måltid - eller en ettermiddags-"treat" når du har lyst på noe kaldt, men ikke iskrem.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Baileys iskaffe med mynte

Baileys iskaffe med mynte

Fremgangsmåte

Ha noen gode friske mynteblader i et highballglass og knus med baksiden av en skje eller en morter.

Fyll glasset halvveis med knust is og ha i kremlikøren og kaffen. Rør rundt og topp opp med is.

Pynt med friske blader av mynte og hakket After Eigth-sjokolade og evt litt revet myk karamell. 

Tips:
Bruk aller helst tyrkisk mynte da peppermynte ikke har den samme friske smaken. Benytt gjerne en kaffe som har god fylde og gjerne med krydder og sjokoladetoner, for å få en enda mer aromatisk drink.

Råvare:
Baileys finnes i mange smaker

Se våre drinkoppskrifter med Baileys

Det gjelder også at denne gamle kjenningen kommer i et utall og stadig nye smaksretninger.

Les mer om denne suksesshistorien 

Den klassiske Baileys Original fungerer imidlertid fortsatt veldig godt, og kanskje best, det gjelder også Baileys Espresso. Spesielt til denne drinkoppskriften som er en forholdsvis alkoholsvak, og ikke for søt "islatte". 

Se alle utgavene som finnes av Baileys

En perfekt avslutning på et sommerlig måltid - eller en ettermiddags-"treat" når du har lyst på noe kaldt, men ikke iskrem.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her