Ukens drink

Baileys iskaffe med mynte

Når Baileys serveres iskald som i denne "islatten", er den umulig å stå imot
Foto: (vamapaull)

Når Baileys serveres iskald som i denne "islatten", er den umulig å stå imot

Den erstatter derfor både dessert, kaffe og avec.
27 Mai 2022 - 11:00

At Baileys kan brukes i drinker, bør være velkjent.

Se våre drinkoppskrifter med Baileys

Det gjelder også at denne gamle kjenningen kommer i et utall og stadig nye smaksretninger.

Les mer om denne suksesshistorien 

Den klassiske Baileys Original fungerer imidlertid fortsatt veldig godt, og kanskje best, det gjelder også Baileys Espresso. Spesielt til denne drinkoppskriften som er en forholdsvis alkoholsvak, og ikke for søt "islatte". 

Se alle utgavene som finnes av Baileys

En perfekt avslutning på et sommerlig måltid - eller en ettermiddags-"treat" når du har lyst på noe kaldt, men ikke iskrem.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Baileys iskaffe med mynte

Baileys iskaffe med mynte

Fremgangsmåte

Ha noen gode friske mynteblader i et highballglass og knus med baksiden av en skje eller en morter.

Fyll glasset halvveis med knust is og ha i kremlikøren og kaffen. Rør rundt og topp opp med is.

Pynt med friske blader av mynte og hakket After Eigth-sjokolade og evt litt revet myk karamell. 

Tips:
Bruk aller helst tyrkisk mynte da peppermynte ikke har den samme friske smaken. Benytt gjerne en kaffe som har god fylde og gjerne med krydder og sjokoladetoner, for å få en enda mer aromatisk drink.

Råvare:
Baileys finnes i mange smaker

Se våre drinkoppskrifter med Baileys

Det gjelder også at denne gamle kjenningen kommer i et utall og stadig nye smaksretninger.

Les mer om denne suksesshistorien 

Den klassiske Baileys Original fungerer imidlertid fortsatt veldig godt, og kanskje best, det gjelder også Baileys Espresso. Spesielt til denne drinkoppskriften som er en forholdsvis alkoholsvak, og ikke for søt "islatte". 

Se alle utgavene som finnes av Baileys

En perfekt avslutning på et sommerlig måltid - eller en ettermiddags-"treat" når du har lyst på noe kaldt, men ikke iskrem.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her