Alternativ Bordeaux

Etter at prisene på bordeauxvin har nådd taket og det knapt finnes noe fra den kanten til hverdagslige priser, er det smart å lete i områdets periferi etter alternativer. Vi kan denne uken ikke bare by på en god vin men også et svært godt kjøp fra en meget vellykket årgang.

Ukens vin kommer fra Bergerac. Området som grenser til Bordeaux i nordøst. Som i nærliggende St. Emilion og dets satelitter er merlot hoveddruen i Bergerac hvilket setter sitt umiskjennelige jordlige preg kombinert med intenst preg  av røde bær som suppleres av solbæraromaer fra cabernet sauvignon. Slik er representanten  Ch. Monestier La Tou 2000 (13229) som nylig er ankommet i en ung, spenstig og svært vellykket 2000-versjon.

Så vel duft som smak er saftig og innsmigrende, med klart jord- og askepreg, tanninene er fine og tydelige. En flott matvin i en meget behagelig prisklasse.

Som de fleste andre slott i området er Monestier la Tour lite av størrelse og av renommé Bergerac-stilen er en klassisk tolkning av merlot og cabernet sauvignon, og dermed et godt stykke fra den mer søtlige stilen som til dels Sør-Frankrike og særlig den nye verden representerer. Resultatet er mer elegante viner som dermed er ypperlige til mat.

Og mat er nesten viktigere i Bergerac enn vin. For dette er paradis for matvrak. Her er det gåse- og andeoppdrett rundt hver sving, og butikker så vel som restauranter trygler deg om å smake på forskjellige leverprodukter, tørket eller røkt andebryst, trøfler, valnøtter, kraftige kjøttgryter. Her er det i tillegg til et enormt antall gode og rimelige restauranter, dessuten til sammen seks restauranter med Michelin-stjerner, blant annet Centenaire med to av dem i Les Eyzies-de-Tayac som også kan by på Cro Magnon-mannen for de historisk interesserte. I det hele et deilig område å tilbringe noen late dager uansett tid på året.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Ch. Monestier La Tou 2000 (13229) Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen