Alternativ skål

Denne champagnen er en fin markering av at vi nå tar fatt på et nytt år med nye muligheter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

For det første er det en svært god champagne. Kompleks og elegant og med alle vintypens gode egenskaper som flott skum og syre samt en veldig god mineralkarakter. Som er en honnør til Champagnes fantastiske kalkjordsmonn .

Ekstremt terroiruttrykk
For det andre er den laget av biodynamisk dyrkete druer. Renere enn dette blir det knapt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Produsenten Leclerc Briant med tradisjoner tilbake til 1872, har snart konvertert sine rundt 30 hektar vinmarker til 100 prosent biodynamisk dyrking, og det er en av forklaringene til at vinene huset lager har et så ekstremt terroiruttrykk.

For det tredje er den såkalt extra brut, tørr og forfriskende og uten sødmen som mange "standard"-champagner har og som ofte også dekker over terroirpreget. Men det er altså ikke noe problem her.

Aller mest for pengene
For det fjerde er prisen usedvanlig gunstig. Og det er en fin overgang til et år hvor mange velger å være litt mer forsiktige med sine investeringer, kanskje også vin. Mens det meste av vin kommer til å øke ganske mye i pris i 2009, både som følge av valutajustering og økte alkoholavgifter, vil denne holde seg på samme gunstige pris også etter årsskiftet. Så selv om 2009 er forventet å bli brattere, blir det alltids rom for litt feiring. Og da vil denne champagnen nok peke seg ut som en av de som gir absolutt aller mest for pengene.

Sist men ikke minst, er den en fantastisk matchampagne som trives stort sammen med det meste fra havet .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Chèvres Pierreuses, Brut

Produsent:
Leclerc Briant
Utvalg:
Basisutvalg (Parti)
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
275,00 kr
Varenummer:
1067101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Julemat Drikke til julematen

Den definitive guiden: Slik finner du passende øl til alle julens måltider

I julen er måltidene mange, og ølet er en selvskreven ledsager. Derfor har vi satt sammen en oversikt for alle som lurer på hva de skal drikke til de ulike måltidene. Deriblant også mellommåltidene (les godteriene), som det raskt kan bli litt for mange av på denne tiden av året. Les hele saken

Til toppen