And med mango

Andekjøtt kan være kilde til nydelige opplevelser. Imidlertid bør du passe på at du kjøper god kvalitet, for det er nemlig ikke topp kvalitet alt som tilbys deg. Ta en prat med din lokale kjøtthandler. En sødmefull rødvin må til, og da er en ripasso fra Italia en nærliggende kandidat.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

And med mango

Fremgangsmåte

Trim andebrystene for fett rundt kantene. Skjær et rutemønster på fettsiden, men ikke i kjøttet.

Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i cirka 8-10 minutter, til skinnet er sprøtt. Snu brystene og stek ytterligere i noen minutter. Øs over stekesjy av og til. Ta andebrystene ut av pannen og slå bort fettet.

Skrell mangoene, del den ene i passende biter, ikke for små. Fjern steinen fra den andre mangoen og kjør den til en tykk puré i en blender.

Smelt sukkeret til det blir som lys karamell i en liten kasserolle. Tilsett eddiken og la den koke nesten helt inn. Tilsett hvitvinen og la også denne koke nesten helt inn.

Tilsett andekraften og finhakket ingefæren. La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes. Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Virker sausen tykk, kan den spes ut med litt kraft eller vann.

Kutt vårløkene i 3-4 cm lange biter. Stek vårløk og mangobiter raskt i varm olje.

Smelt honning og chili i en stekepanne, legg i de ferdig stekte andebrystene og "glaser" dem på begge sider.

Servering:
Skjær andebrystene i to på langs, for så å skjære hver del i trekantstykker. Fordel mangobiter og vårløk på varme tallerkener. Legg på andebrystene og til slutt sausen.

Her finner du mange oppskrifter med and

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen