Ribbe hører julen til, eller er det kanskje lutefisk, kalkun eller skinkestek? Rundt om i det ganske land varierer uten tvil tradisjonene. Her gjør Apéritif et iherdig forsøk på å gi deg oppskriftene til rettene som trolig samler flest rundt bordet selve kvelden, og dagene før og etter. I de forskjellige seksjonene finner du oppskrifter og annet stoff som garantert vil være både til nytte og hygge. Savner du noe, sender du oss selvfølgelig en   mail .  
 I julestria har vi i Apéritifs redaksjon som mål å gi deg tips til lettvinte, men velsmakende, oppskrifter som gir deg tid til overs for andre presserende oppgaver i tiden frem mot jul. Derfor har vi laget en egen seksjon -   desembermat   - der du gjennom desember måned vil finne en ny oppskrift hver dag. De forutgående dager blir selvfølgelig også liggende i denne seksjonen - dermed har du en aldri så liten kulinarisk julekalender for hånden. Apéritif forsyner deg selvfølgelig også med tips til drikkefølge. 
 I skrivende stund stemmer dessverre ikke alle priser og aktualiteter på vinene. Dette skyldes at julemenyen er basert på både nye og gamle artikler der vinforslag er gitt. Vi skal gå igjennom alle disse forslagene i løpet av de neste dager. Nå er også artikkel om silderetter lagt inn. Bøker under juletreet er også lagt til. Likeså tester av Champagne og musserende. 
   
  Møt Moi     og Barmen  
 Aller først skal du få møte to matkunstnere  Trond Moi  som forteller deg om sin jul og dertil tilhørende matlaging.   To av hans egne oppskrifter deler han også med deg. 
Ribbe med asiatisk krydring, fårerull med mango og syltelabbtartar er ikke vanlig norsk julekost. Men det er innholdet i kokkene 
 Lars Barmen  og Anita Tranungs tips til alternativ bruk av juleråvarene.
  Lutefisk  
 Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Her har du masser av tips til hvordan du skal lykkes og om hva du skal drikke til. 
 Kanskje lutefisk skjult i lefse er tingen for den som mister motet ved synet av den skjelvende delikatesse. 
 Hovedattraksjonen ved City Bistro Stavanger lages i kjelleren til innehaver Gunnar J. Trettenes'' barndomshjem på Voss: Lutanakke. Bli med Apéritif på besøk. 
 Drikke til lutefisk 
 For deg som sverger til vin til det meste har vi også laget en god redningsplanke. 
   
  Juletorsk  
 Juletorsken har lange tradisjoner, og for mange er det ikke julaften uten at favorittfisken står på bordet. Her finner du  torskemiddagen  alle kan lage. På samme side finner du også andre og spennende oppskrifter du kan bruke.     
  Rakefisk  
 Noen påstår at det skal lukte av  rakefisken , andre ikke. Uansett, rakefisken hører julen til, og her får du en rekke oppskrifter, også med utgangspunkt i  sik . Også forslag til hva du kan drikke til hører med.     
 Festmousse med ørret og syltet laks 
 Lag noe selv til julebordet, ta utgangspunkt i en  ørretfilet eller en laksefilet  og prøv en av disse rettene. Selvfølgelig servert med drikkefølge til.    Ribbe  
 Halve Norges julemiddag: 
 Ribbe er det suverene førstevalget på julaften. På seks av ti festpyntede julebord troner svineribba.  Ribbe med spennende fyll . Her finner du også alle de gode tipsene som gjør at ribba blir hva du og resten av gjestene håper på.  Kanelstekt juleribbe     Smalahove  
 Smalahove er ikke noe hokus-pokus. Smaken er som røyktpinnekjøtt. Men det er nok utseendet som skremmer de førstegangsspisende. 
  Pinnekjøtt  
 Røykt eller urøykt pinnekjøtt? 
  Kalkun  
  Kalkunen , i tilberedt tilstand, er en   kjærkommen gjest på bordet i mange norske stuer. Her finner du en rekke tips om hvordan den skal prepareres og håndteres for et optimal resultat.    Juleøl i maten  
 Juleølet er ikke bare godt drikke og leskende for tørste struper. Det er også en flott ingrediens i maten. Apéritifs Kokebok presenterer et rikt utvalg av retter der ølet setter en ekstra spiss. 
  Julemat med hvit kjøtt  
 Kylling og annet krek med fjær på gir et svært spennende utgangspunkt for julemat av det  litt utradisjonelle slaget . En rekke spennende oppskrifter venter.    Julepålegg  
 Syltelabber, lammerull julepostei og sylte hører til på juleordet. Apéritif sikrer deg oppskriftene. 
   
  Julegrøt  
På låven sitter nissen og gjør hva? Spiser 
 grøt , roper ungene og lurer samtidig på om du kan lage det til dem. Her finner du oppskriften også til 
 rømmegrøt .
  Kaker og desserter  
 For den som elsker søte saker er julen kanskje en av årets høydepunkter. Her finner du oppskrifter som må tilfredsstille den mest kresne når det gjelder  kaker og desserter  samt i seksjonen  julekaker og -desserter . Men altså ikke de tradisjonelle julekakene.     
  Juledrikke  
 Julevinen 
Er en vin med Jul 2000 på etiketten selvskreven til julefestens kulinariske gleder? Passer den til pinnekjøtt, juletallerken og reinsdyrsteik eller bare som en kosevin? Er det bare en bløff?
 Apéritifs Akevittguide   og  store test av akevitt ,  Apéritifs Polliste Akevitt  og Apéritifs  store test av juleøl  er utvilsomt nyttig redskaper når innkjøpene skal gjøres. 
   
  Cognac, kaffe og sigar  
 Hva er vel bedre enn å nyte en cognacen til kaffen etter at alle pakkene er fortært og roen senker seg i stuen. Apéritifs store  test av XO  med tilhørende sigarforslag,  VSOP   og 
 trestjerners  cognac (VS-klassen) 
 er midt i blinken. Du kan også koste på deg å lese noen av våre  sigarartikler  som en oppvarming. Og er du ikke sikker på hvordan  kaffen skal bli best , byr vi også på påfyll med det.    Bøker under treet  
 Side etter side med nytelse åpenbarer seg for den som mottar en kokebok i gave. Apéritif ser gjennom noen av nylanseringene og gir deg forslag til  hva du bør legge under treet  til en du virkelig setter pris på.     
  Smakfulle juletips for voksne  
 Hva gir du til den som har alt? Nesten alt - for Apéritif gir deg  mange gode forslag.  Til Larsen-fan, til den kunnskapstørste, til kremslikkeren, til den glade laks, til en ekte oslogutt eller jente, til slikkmunner av begge kjønn og til den som foretrekker gass.     
   
  Apéritifs Kokebok: