Åpne vinflasken med en sko

Det finnes mange måter å åpne en vinflaske på hvis du ikke har en vinåpner. Også med en sko.

Middagen er servert, lysene tent og bordet dekket og gjestene er forventningsfulle, men hvor er vinåpneren?

På YouTube er metoden med å bruke en sko blitt en skikkelig hit. Den viser hvordan en ung mann tar av seg skoen for å få åpnet vinflasken.

Først med tennene
Først fjerner han folien med tennene og deretter plasserer bunnen av flasken i skoen. Deretter banker han skoen i en vegg. Litt etter litt kommer korken ut og han kan fjerne korken med hendene.

Teknikken kan også brukes med en telefonkatalog eller et håndklede i bunnen.

youtube

 
Enkelt
Metoden, hvor man bruker en sko til å åpne vinen med er enkel. Vinflaskens møte med veggen skaper et trykk i flasken, som gradvis skyver korken ut. Men allikevel skal man ifølge Jyllands-Postens vinekspert Niels Lillelund overveie hvilken vin, man bruker metoden på.

- Jeg vil ikke bruke metoden på eldre viner, for eksempel en gammel burgund. En gammel vin er sart og kan ta skade ved for eksempel endrede lys- eller temperaturforhold. Men med en billigere vin som er hardt svovlet, vil det ikke gjøre noe, tror jeg, sier han.

Med skrutrekker
Der finnes flere løsninger på hvordan man kan åpne en flaske vin hvis man er uten vinåpner. Men metodene er litt forskjellige alt etter hvor man befinner seg.

Skrutrekker, lommekniv eller kulepenn er noen av forslagene du får på www.wikihow.com .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen