Arbeidernes 1. mai-drink

Etter en lang dag i kamptog vil vi tro at en forfriskende drink, gjerne basert på enkle og tradisjonelle ingredienser, er høyst velkommen. Og det kan man vel trygt si at denne Ukens drink er. Jesper Lind gir deg arbeiderdrinken som alle kan mikse.
Redaksjonen
30 April 2004 - 09:55

Jesper Lind driver Internasjonalen Bar, et utested som ligger i Folketeaterbygningen på Youngstorvet i Oslo - et område som har nær tilknytning til norsk arbeiderbevegelse. Tatt i betraktning at den alltid har fremmet avhold, er det ikke sikkert barens slagord "Sprit til folket" faller i like god jord i rørsla. - Internasjonalen Bar er nøytral politisk grunn, som en hver bar må være. Slagordet er selvsagt humoristisk ment, påpeker Jesper Lind, en av fem initiativtakere til nykomlingen som ikke har klart å terge på seg annet enn noen småkritiske kommentarer i Klassekampen.

Men Solo og seksti finnes allerede og er blitt en kultdrink på Internasjonalen. - Historien bak denne drinken er riktig søt. Faren til en venn av meg skulle på sitt første storbybesøk gå på bar og bestilte en "cocktails". Da bartenderen selvsagt spurte "hvilken" ble mannen veldig nervøs og svarte raskt "gi meg en solo og seksti", ler Lind som innrømmer at den første skepsisen raskt ble overvunnet. Solo og seksti smaker faktisk godt. Siden det nye designet for sekstiflaska mer får den til å se ut som en fancy vodka, har Lind fått Arcus til å levere sekstien i originalflaske. - Den passer mye bedre inn i barhylla her, sier han.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her