Årets happening for whiskyelskere

Tiden mange av oss har ventet på er her endelig igjen - kommende helg er det duket for den tredje Oslo whiskyfestival.
Redaksjonen
01 November 2006 - 19:33

Enten du er ihuga whiskyentusiast, fersk nybegynner eller bare rett og slett nysgjerrig på det skotske livets vann - Oslo er definitivt stedet 3. og 4. november.

Denne helgen blir nemlig Oslo Whiskyfestival arrangert for tredje gang, og her kan whisky-interesserte lære mer om whisky, dens historie, kultur og mangfold ved å smake kjente og ukjente whiskymerker fra forskjellige land.
 
Du har muligheten til å smake 120 forskjellige whiskyer denne helgen, være med på konkurranser, delta i masterclasses, og kanskje det er nettopp din favorittwhisky som kåres til "best-i-festival"?

Møt en legende
Charles MacLean er et velkjent navn innen whiskyverdenen. Han har publisert åtte bøker over temaet whisky, og var med å starte opp Whisky Magazine i 1995.
 
På fredag kan du møte denne kunnskapsrike herren i det han tar deg med gjennom en reise i whiskyens modningsprosess i en egen Masterclass. Ved bruk av whisky fra ett destilleri innvier han oss i  hemmelighetene rundt fatets innflytelse på spriten.

Spennende temaer
Det vil foruten MacLeans foredrag bli holdt flere andre masterclasses med et bredt spekter av temaer, fra whisky og mat i kombinasjon, til hvorfor pot-stillsene er laget av kobber. Mer informasjon om temaene finner du på whiskyfestivalens hjemmeside .

Keeper of the Quaich
Festivalen arrangeres av Chris Maile som er av skotsk herkomst, nærmere bestemt Isle of Skye. En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge. Han har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn syv år, og har gjennom mer enn 250 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.

Som en anerkjennelse av Chris' betydelige bidrag til økt kunnskap om skotsk whisky i Norge gjennom mange år, ble han opptatt som "Keeper of the Quaich" i en seremoni på Blair Castle i Skottland den 3. oktober 2005.
 
For mer informasjon om programmet samt billetter, se festivalens hjemmesider (klikk).
 
Oslo Whiskyfestival 2006
 
Konferansesenteret Høyres Hus
Stortingsgata 20
0117 Oslo 

Fredag 3. november 2006 : Kl. 17.00 - 21.00
Lørdag 4. november 2006 : Kl. 13.00 - 19.00
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her