Argentinske kraftpakker

Disse to argentinerne byr på usedvanlig mye smakskraft for pengene, uten at det går på finessen løs.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Den familieeide argentinske produsenten Los Cerillos klarer gjennom de to vinene, El Peral Malbec 2006 (55995) og El Peral Cabernet Sauvignon 2006 (55994) , å kombinere kraft og eleganse på et svært god måte.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Imponerende frukt
Og i motsetning til de fleste andre "store" viner fra den sørlige halvkule, har produsenten ikke falt for fristelsen å overeike. Tvert om er eikingen meget forsiktig, kun tre måneder i franske fat. Det som bærer vinene er en imponerende frukt, og den er et resultat av flere forhold.

For det første vannes ikke vinmarkene . Vannet ledes i stedet til oppsamlingsbasseng som ligger lavere enn vinmarkene. Vinstokkene tvinges derfor til å utvikle lange røtter for å få tak i nok næring og fuktighet. El Peral er da også en avledning av ordet parral som betyr "lange røtter".

Biff eller lam
For det andre er alderen på vinplantene høy, rundt 30 år for malbec'en og 75 år for cabernet'en. Og sist men ikke minst er beliggenheten unik, nemlig i Tupungato som med sine 1500 m.o.h. er et at Argentinas aller høyestliggende vinområder.

Malbec'en er den mest elegante av de to og bærer sine 14 prosent alkohol veldig godt. Den er saftig og stofflig på samme tid med fine bløte tanniner. En stor og god munnfull som egner seg veldig godt til smaksrikt lam eller and.

Cabernet'en er tettere og enda mer stofflig samtidig som den virker varmere, men alkoholen er den samme. En topp biffvin, spesielt når du trår til med helgrillet ytrefilet eller entrecôte .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

El Peral Malbec 2006

Produsent:
Bod. Los Cerillos
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
120,30 kr
Varenummer:
5599501
87 Poeng
Les smaksnotatene »

El Peral Cabernet Sauvignon 2006

Produsent:
Bod. Los Cerillos
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
130,00 kr
Varenummer:
5599401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen