Australsk godbit

Smaken av Australia finner du ofte i flaske. Mørke bær, krydder og eukalyptus kombinert med runde tanniner er en fellesnevner for mange av kontinentets røde viner, og særlig der hvor shiraz er en av ingrediensene. Ukens vin er en slik. 10.03.99

Barossa Valley Estate Shiraz Cabernet 1997 (kr 95, varenr. 13004) er nå kommet i ny årgang og er et bedre produkt enn da den ble lansert for et år siden. Selv om den er ung, er tanninene så runde at den går godt til velkrydrede kjøttretter, både av rødt og lyst kjøtt. Den gode saftigheten gjør den også utmerket til grillmat selv om det ikke er aktuell meny med det marsværet vi har nå.
 
Produsent er Barossa Valley Estate, et kooperativ av 65 vinbønder i Barossa-daelen nord for Adelaide i Sør-Australia. Kooperativet ble etablert i 1985 og har hatt stor suksess i tiden deretter. Mens ukens vin er husets "hverdagsviner", tilhører produktlinjene E&E og Ebenezer kremen av australsk vin. E&E Black Pepper Shiraz er noe av det kraftigste du kan finne fra Australia.
 
Og i motsetning til ukens vin, er den vin beregnet for kjelleren. Tettpakket med frukt og masse tanniner finner du i 1993-utgaven som er i salg nå, men beklageligvis kun til restaurantmarkedet (kr 299, importør er Strøm). Drikkes den i dag, må den få følge av smaksrike retter med vilt eller okse.
Aase E. Jacobsen
10.03.99

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen