Australsk ikon på tilbud

En av Australias mest ettertraktete viner produseres i etter forholdene ekstremt små kvanta. Og er nå billigere her enn down under.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Bordeaux-blenden Virgin Hills, kommer fra en av Australias mest ettertraktete vinmarker i Victoria , som ble ryddet så sent som i 1968 av den eksentriske skulptøren og restauratøren Tom Lazar.

Reddet av Hope
Han skapte vinens ikonstatus, men måtte kaste inn håndkleet på åttitallet.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Eiendommen var på flere hender frem til Michael Hope i 2000 kjøpte den av et investeringsselskap og etter sigende reddet vinmarken fra å bli revet opp.

Med sine 600 m.o.h. er Virgin Hills blant Australias høyest beliggende vinmarker . Mens Lazar opprinnelig ønsket å dyrke skyggekirsebær på det som tidligere var eukalyptusskog, endte han opp med en druemiks som stemte mer med vinstilen han var vant med fra Paris.

Victoriansk stil
Jordsmonnet er jern- og leirholdig over dekompostert sandstein som holder på fuktigheten samtidig som den gir god drenering og lar røttene få fritt leide nedover. I motsetning til det som er praksis ellers i Australia, vannes ikke denne vinmarken.

2002 som er i salg nå, preges av årgangens kjølige karakter. Men er likevel umiskjennelig australsk, men mer "victoriansk" og ikke så ulik Tahbilk stilmessig. Volum er imidlertid svært begrenset, 1500-2000 flasker. Og selv om prisen på 270 kroner virker stiv, i hvert fall sammenlignet med gjennomsnittsprisen for australsk vin, er det billigere enn hva den går for down under.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Virgin Hills 2002

Produsent:
Hope Est.
Utvalg:
Tilleggsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Victoria
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4844801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen