Australsk ikon på tilbud

En av Australias mest ettertraktete viner produseres i etter forholdene ekstremt små kvanta. Og er nå billigere her enn down under.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Bordeaux-blenden Virgin Hills, kommer fra en av Australias mest ettertraktete vinmarker i Victoria , som ble ryddet så sent som i 1968 av den eksentriske skulptøren og restauratøren Tom Lazar.

Reddet av Hope
Han skapte vinens ikonstatus, men måtte kaste inn håndkleet på åttitallet.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Eiendommen var på flere hender frem til Michael Hope i 2000 kjøpte den av et investeringsselskap og etter sigende reddet vinmarken fra å bli revet opp.

Med sine 600 m.o.h. er Virgin Hills blant Australias høyest beliggende vinmarker . Mens Lazar opprinnelig ønsket å dyrke skyggekirsebær på det som tidligere var eukalyptusskog, endte han opp med en druemiks som stemte mer med vinstilen han var vant med fra Paris.

Victoriansk stil
Jordsmonnet er jern- og leirholdig over dekompostert sandstein som holder på fuktigheten samtidig som den gir god drenering og lar røttene få fritt leide nedover. I motsetning til det som er praksis ellers i Australia, vannes ikke denne vinmarken.

2002 som er i salg nå, preges av årgangens kjølige karakter. Men er likevel umiskjennelig australsk, men mer "victoriansk" og ikke så ulik Tahbilk stilmessig. Volum er imidlertid svært begrenset, 1500-2000 flasker. Og selv om prisen på 270 kroner virker stiv, i hvert fall sammenlignet med gjennomsnittsprisen for australsk vin, er det billigere enn hva den går for down under.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Virgin Hills 2002

Produsent:
Hope Est.
Utvalg:
Tilleggsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Australia
Område:
Victoria
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
4844801
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen