B(e)rusende rosa

Valentine er en god unnskyldning for å servere rosa champagne.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Den rosa utgaven av champagne er ofte mer eksklusiv enn den vanlige hvite. Og ofte mer anvendelig. Ikke bare er den en drøm som aperitiff, for de fleste den vanligste måten å servere champagne, men den rosa utgaven er også perfekt til mat.

Høy kvalitet
Og Gosset Grand Rosé Brut (47185) som også er å få i de fleste polutsalg, tilhører den "seriøse" gruppen av roséer, i den forstand at den er laget av druer med veldig høy verdi på Champagnes kvalitetsskala. All pinot noir'en er grand cru (100 poeng fra Ambonnay og Bouzy) og chardonnay'en  er premier cru (min. 95 poeng).

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

God og tørr
Den er laget ved at rødvin tilsettes hvitvin i forholdet 1:10. En praksis som i Frankrike kun er tillatt for champagne. Resultatet er i tillegg til et innbydende preg av røde bær, god mineralkarakter og en viss kompleksitet, god tørrhet på grunn av høy syre, det hele støttet opp av en flott mousse.

Hummer eller laks
Den fungerer dermed utmerket som partner til den mest amorøse retten du kan servere, nemlig hummer naturell , naken og ren uten forstyrrende elementer. Akkurat det som trengs for en romantisk aften for to.

Er hummer utenfor rekkevidde, er laks med eksotisk tilbehør en god erstatning som roséen med glede legger an på. Lykkelig Valentine.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Gosset Grand Rosé Brut

Produsent:
Gosset
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
579,00 kr
Varenummer:
4718501
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen