Stekes i ovnen ved 225 grader i ca 12 minutter.
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett fløten, blandingen skal være fingervarm (det varme smøret gjør gjerne jobben).
Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst.
Ha i sukker, salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig.
La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 45-60 minutter.
Ha deigen på bakebordet, kjevle den ut til en flat leiv. Smør på fyllet, la det være igjen en liten kan som du pensler med vann.
Rull sammen til en pølse og bruk kanten uten smør til å "lime" den sammen.
Skjær i passe tykke skiver (ca 2-3 cm) og la bollene heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter eller mer.
Pensle kanelbollene med sammenvispet egg, for et snev av Bergen strø over perlesukker.
Stek bollene gylne, ca 12 minutter. Avkjøles på rist.
Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene
Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev
Her får du svært så praktiske kokketips