Barolo til lavpris

Du sparer 85 kroner på å kjøpe denne vinen taxfree, og det til tross for at den er veldig billig allerede på polet.

God karakter
For en barolo til 250 kroner er rasende billig, og på flyplassen koster altså Suoi Barolo 2006 (59890) enda mindre. Og i motsetning til andre "billigbaroloer" har Suoi til 165 kroner bra barolokarakter.
 
Den er ikke blant de kraftigste riktignok, men byr på fine krydder-, blomster- og fattoner i tillegg til saftig bærpreg, fine syrer og tanniner. En svært anvendelig vin rent matmessig, og som ikke minst er drikkeklar, selv om den i god baroloånd tåler noen år i kjelleren.

Gamle vinstokker
Produsent er Paolo Abbona som etter 30 år trakk seg ut av familiebedriften Marchesi di Barolo, og startet opp på egen hånd. Derfor heter også vinene hans Suoi som betyr "hans" på italiensk.
 
Og ulikt de fleste andre i Piemonte har han en klar filosofi om å lage best mulig vin for lavest mulig pris. Druene kjøpes og han legger vekt på druer fra vinmarker med gamle vinstokker for å oppnå best mulig konsentrasjon.

Han lager en rekke viner fra Piemonte, blant annet en prisgunstig Suoi Barbera d'Alba 2012 (59891) som dessuten er i basisutvalget.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen