Godbiter i pollisten
Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Denne rødvinen er noe av det beste du kan servere i sommerhalvåret når du skal ha både kompleksitet og eleganse i glasset. Det er all grunn til å rope hurra for Arianna Occhipinti.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2017 - 14:45

Arianna Occhipinti har i løpet av de årene vinene hennes har vært på det norske markedet, oppnådd en betydelig fanskare. Og det er så velfortjent som det kan bli. Ikke minst når hun leverer en av mine favoritter i ny og superlekker utgave.

Occhipinti Il Frappato 2015 er svært elegant og mineralsk vin med enorm saftighet og leskende egenskaper, omtrent som en rød hvitvin, men like fullt med rødvinens egenskaper.

Det er ikke første gangen denne vinen har forført

Dens moderate alkohol (vi snakker tross alt om Sicilia) gjør den velegnet for å servere så vel midt på dagen en solfylt sommerdag, som dens konsentrasjon gjør at den kan følge seriøse kjøttretter når kveldsmørket og kjøligheten kryper på.

Denne herlige østerrikske rødvinen har sensasjonelt lav alkohol i forhold til smaken

Den er laget av Sicilias svar på pinot noir, den lokale druen frappato, som skal ha fått navn på grunn av sin fruktige (fruttato) stil. Men dette er altså ingen lettbent vin siden den evner å hente ut det beste av vekstforholdene samtidig som den i hendene på en seriøs aktør som Arianna Occhipinti, viser også andre sider enn de rent fruktige. Den har derfor et visst lagringspotensial, men hvorfor vente? 

Arianna Occhipinti i vinkjelleren.

 

Den finnes også i magnum, men da som 2014, også det en super årgang med et noe mer tydelig jordsmonnspreg. Et år eldre, men i dette formatet, er ikke det en gang merkbart. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her