Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Denne rødvinen er noe av det beste du kan servere i sommerhalvåret når du skal ha både kompleksitet og eleganse i glasset. Det er all grunn til å rope hurra for Arianna Occhipinti.

Arianna Occhipinti har i løpet av de årene vinene hennes har vært på det norske markedet, oppnådd en betydelig fanskare. Og det er så velfortjent som det kan bli. Ikke minst når hun leverer en av mine favoritter i ny og superlekker utgave.

Occhipinti Il Frappato 2015 er svært elegant og mineralsk vin med enorm saftighet og leskende egenskaper, omtrent som en rød hvitvin, men like fullt med rødvinens egenskaper.

Det er ikke første gangen denne vinen har forført

Dens moderate alkohol (vi snakker tross alt om Sicilia) gjør den velegnet for å servere så vel midt på dagen en solfylt sommerdag, som dens konsentrasjon gjør at den kan følge seriøse kjøttretter når kveldsmørket og kjøligheten kryper på.

Denne herlige østerrikske rødvinen har sensasjonelt lav alkohol i forhold til smaken

Den er laget av Sicilias svar på pinot noir, den lokale druen frappato, som skal ha fått navn på grunn av sin fruktige (fruttato) stil. Men dette er altså ingen lettbent vin siden den evner å hente ut det beste av vekstforholdene samtidig som den i hendene på en seriøs aktør som Arianna Occhipinti, viser også andre sider enn de rent fruktige. Den har derfor et visst lagringspotensial, men hvorfor vente? 

Arianna Occhipinti i vinkjelleren.

 

Den finnes også i magnum, men da som 2014, også det en super årgang med et noe mer tydelig jordsmonnspreg. Et år eldre, men i dette formatet, er ikke det en gang merkbart. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Occhipinti Il Frappato 2017

Produsent:
Arianna Occhipinti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
4893501
89 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Occhipinti Il Frappato 2017

Produsent:
Arianna Occhipinti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
1.500l
Land:
Italia
Område:
Sicilia
Pris:
799,90 kr
Varenummer:
4893505
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen