Godbiter i pollisten
Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Denne rødvinen er noe av det beste du kan servere i sommerhalvåret når du skal ha både kompleksitet og eleganse i glasset. Det er all grunn til å rope hurra for Arianna Occhipinti.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2017 - 13:45

Arianna Occhipinti har i løpet av de årene vinene hennes har vært på det norske markedet, oppnådd en betydelig fanskare. Og det er så velfortjent som det kan bli. Ikke minst når hun leverer en av mine favoritter i ny og superlekker utgave.

Occhipinti Il Frappato 2015 er svært elegant og mineralsk vin med enorm saftighet og leskende egenskaper, omtrent som en rød hvitvin, men like fullt med rødvinens egenskaper.

Det er ikke første gangen denne vinen har forført

Dens moderate alkohol (vi snakker tross alt om Sicilia) gjør den velegnet for å servere så vel midt på dagen en solfylt sommerdag, som dens konsentrasjon gjør at den kan følge seriøse kjøttretter når kveldsmørket og kjøligheten kryper på.

Denne herlige østerrikske rødvinen har sensasjonelt lav alkohol i forhold til smaken

Den er laget av Sicilias svar på pinot noir, den lokale druen frappato, som skal ha fått navn på grunn av sin fruktige (fruttato) stil. Men dette er altså ingen lettbent vin siden den evner å hente ut det beste av vekstforholdene samtidig som den i hendene på en seriøs aktør som Arianna Occhipinti, viser også andre sider enn de rent fruktige. Den har derfor et visst lagringspotensial, men hvorfor vente? 

Arianna Occhipinti i vinkjelleren.

 

Den finnes også i magnum, men da som 2014, også det en super årgang med et noe mer tydelig jordsmonnspreg. Et år eldre, men i dette formatet, er ikke det en gang merkbart. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her