Bedre og billigere enn i boks

Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Argentinske La Boca Tempranillo 2008 (20023) pynter nemlig mye mer opp på bordet enn boksene som er best egnet til å plasseres diskret i bakgrunnen. En fargerik og moderne etikett appellerer så vel til en yngre som den voksne delen av det prisorienterte eller skal vi si -fikserte vinpublikum. For La Boca er svært rimelig med sine knappe åtte tiere og gir dermed god valuta for pengene. Ingen stor kompleksitet men lett og like for mange. For her er det mye bærsødme, fine syrer og myke tanniner og en ettersmak av søte bjørnebær og mokka. En vin som er perfekt for så vel kveldskosen i sofakroken eller foran peisen, som til enklere måltider med lyst kjøtt, pasta eller pizza.

Selv om druen tempranillo er den samme soom i Rioja, er stilen veldig forskjellig fra det du er vant med fra den kanten. Både fargen og bærpreget er mørkere. Mer sødme og bløtere syrer. Årsaken er å finne i klimaet som er betraktelig varmere her i det indre av Argentina. Selv om vinmarkenes beliggenhet i Mendoza er høyt over havet med de mektige Andes-fjellene i umiddelbar nærhet og druene dermed beskyttes fra å bli kokte gjennom store temperatursvingninger mellom dag og natt, bærer smaken tydelige bevis på opprinnelsen.

Produsenten heter Medrano Estate og driver stort innen vin, og er samtidig representativ for det moderne eksportorienterte Argentina. Noe flaskedesignet er et bevis for.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen