En av landets fremste og mest rutinerte bartendere, både bak baren og i konkurranser, Benjamin Aarsland, sikret seg nok en seier; nå i den nye nordiske bartenderkonkurransen «Buffalo Trace – Perfectly Untamed».
Hvor målet var «å nytolke klassiske amerikanske bourbon-cocktails og skape kreative innovasjoner».
Barsjefen fra Espier Bar i Stavanger ble best av i alt 10 bartendere fra Norge, Sverige og Finland, med blant annet to drinker som begge hadde Buffalo Trace Bourbon som hovedkomponent. En twist på Whisky Sour med tillegg av smørinfusert bourbon, grillet maissirup og syrejustert bjørnebærjuice.

En selvkomponert highball bestod også av fino sherry, soda av eple, fermentert stikkelsbær og honning samt tunbalderbrå-ekstrakt.
Målet med den første var å bygge en bro mellom det klassiske og det personlige, samtidig som man forblir tro mot originalens ånd.
I den andre runden, Innovation Creation, fikk deltakerne full kreativ frihet til å utvikle en original cocktail som fanger merkevarens filosofi: “Honor Tradition, Embrace Change.” Dommerne vil vurdere innovasjon, teknikk, historiefortelling og presentasjon – med Buffalo Trace som selve kjernen i opplevelsen.
I dommerpanelet satt blant andre Maros Dzurus, barsjef på Himkok.
