En riesling er Best-i-boks

God riesling i boks er det blitt mange av i Norge, men denne hever seg noen millimeter over de andre.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Leitz Riesling Trocken 2013 (48977) er frisk og kjølig, delikat med lekre rieslingtoner, som grønne epler og sitrus samt et svakt mineralpreg. En veldig seriøs hvit boksvin som passer veldig godt som terrassevin, til skalldyr, salater og sushi.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kvalitetsløft
Boksen er signert Johannes Leitz , en velkjent rieslingleverandør til det norske folk. Med fem viner i basis, eller kategori 2 til 6 som det nå så lettforståelig kalles, kan du ikke ha unngått å legge merke til dette navnet (med mindre du aldri er innom hylla for tysk hvitvin). Med årets boksutgave har han løftet kvaliteten ytterligere, og boksen står ikke noe tilbake for rimeligste flaskevin fra Leitz.
Superviner
Forskjellen på de to er at flasken kommer fra Leitz' egne parseller i Geisenheimer Rothenberg. Boksen henter sine fra parseller som Leitz forpakter i Geisenheim samt nabobyene Oestrich og Hallgarten. Et tverrsnitt av midtre Rheingau, med andre ord.
Men stilmessig er de to utgavene veldig like. Så er da også 2009 nok et vellykket år for tysk riesling. Og Leitz kan by på en virkelig stor portefølje fra dette året, både tørt , halvtørt og søtt .
Aller mektigst er ikke overraskende Leitz' superviner fra vinmarken Berg Kaisersteinfels.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Leitz Riesling Trocken 2013

Produsent:
Weing. Leitz
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
3.000l
Land:
Tyskland
Område:
Rheinhessen
Pris:
394,90 kr
Varenummer:
4897701
82 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen