Bestill godbitene

Blant mange nyheter i det uoversiktlige bestillingsutvalget har vi plukket ut noen viner til under 150 kroner du bør smake. Blant annet en rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager: Joseph Drouhins Saint Véran 1997.
Redaksjonen
09 April 1999 - 14:22

En rekke polvarer som er i salg må forhåndsbestilles. Disse produktene finnes i et eget hefte (Bestillingsutvalget), à la den vanlig pollisten. Og det er her du finner de virkelige godbitene. Alle produktene er lagerført slik at det tar normalt bare 3-5 dager før varene er klar til avhenting i nærmeste polbutikk.
 
Du benytte Apéritifs gratis fakstjeneste. Fyll ut bestillingsskjemaet som du finner på her og "kryss av" for om du ønsker å hente varene selv på ditt nærmeste polutsalg eller om du ønsker dem tilkjørt. Effektivt og behagelig!
 
RØDVIN
 
Et sørfransk varp i ny årgang: Cuvée Sélection Robert Vic 1998 kroner 78,80 (varenr 31989).
 
Et røverkjøp av en italiener som du vil bli introdusert for neste onsdag: Primitivo Salento 1997 til kroner 99,90 (varenr. 37613).
 
En spennende krydret overraskelse fra Toscana: Parrina 1997 kroner 108,43 (varenr 30515).
 
En stor vin til en liten pris som vi har vært så heldige å få til Norge: Domaine du Pierredon 1998 kroner 119,90 (varenr 31905).
 
En deilig parfymert sørfransk vin: Mourgues du Grès 1998 kroner 115,80 (varenr 31820).
 
En heftig og pepperpreget australier som varmer opp selv den mest forfrosne: Antipodean Red 1997 til kroner 116 (varenr. 31917)
 
En rundere og bløtere men også svært rik og vellaget australier er Peter Lehmann Barossa Shiraz 1996 til kroner 126 (varenr. 31755).
 
HVITVIN
 
En elegant moselvin med flott friskhet til en meget bra pris fra Dr. Loosen; Riesling QbA 1998, kroner 83,60 (varenr. 37654)
 
En god og rund vin fra Veneto som lider av å komme fra en vinmark med et tabubelagt navn: Soave Classico Vigneti di Fittá 1997 kroner 105,30 (varenr 31757).
 
En strålende frisk vin fra samme område som også tåler lagring: San Vincenzo 1998 fra kvalitetsprodusenten Anselmi kroner 121 (varenr. 37614).
 
En rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager bør du koste på deg: Joseph Drouhins Saint Véran 1997 kroner 127,50 (varenr. 31863).
 
En fantastisk tørr lagret sherry fra den aller beste produsenten: Don Gonzalo Dry Oloroso kr 285 (varenr. 285)
 
Noen meget gode vinkjøp er nå å få i boks også: Disse to kan du godt sette på bordet uten frykt for represalier fra gjestene:
 
Fortant de France Merlot kroner 325,50 (varenr 3542)
 
Syrah Selections Moestue 1997 kroner 321,60 (varenr 3090406, basislisten)
 
Folkelig hvitvin i boks: Tariquet kroner 280,60 (varenr 31908)
 
Tekst: Aase E. Jaacobsen
08.05.99
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her