Bestill godbitene

Blant mange nyheter i det uoversiktlige bestillingsutvalget har vi plukket ut noen viner til under 150 kroner du bør smake. Blant annet en rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager: Joseph Drouhins Saint Véran 1997.
Redaksjonen
09 April 1999 - 15:22

En rekke polvarer som er i salg må forhåndsbestilles. Disse produktene finnes i et eget hefte (Bestillingsutvalget), à la den vanlig pollisten. Og det er her du finner de virkelige godbitene. Alle produktene er lagerført slik at det tar normalt bare 3-5 dager før varene er klar til avhenting i nærmeste polbutikk.
 
Du benytte Apéritifs gratis fakstjeneste. Fyll ut bestillingsskjemaet som du finner på her og "kryss av" for om du ønsker å hente varene selv på ditt nærmeste polutsalg eller om du ønsker dem tilkjørt. Effektivt og behagelig!
 
RØDVIN
 
Et sørfransk varp i ny årgang: Cuvée Sélection Robert Vic 1998 kroner 78,80 (varenr 31989).
 
Et røverkjøp av en italiener som du vil bli introdusert for neste onsdag: Primitivo Salento 1997 til kroner 99,90 (varenr. 37613).
 
En spennende krydret overraskelse fra Toscana: Parrina 1997 kroner 108,43 (varenr 30515).
 
En stor vin til en liten pris som vi har vært så heldige å få til Norge: Domaine du Pierredon 1998 kroner 119,90 (varenr 31905).
 
En deilig parfymert sørfransk vin: Mourgues du Grès 1998 kroner 115,80 (varenr 31820).
 
En heftig og pepperpreget australier som varmer opp selv den mest forfrosne: Antipodean Red 1997 til kroner 116 (varenr. 31917)
 
En rundere og bløtere men også svært rik og vellaget australier er Peter Lehmann Barossa Shiraz 1996 til kroner 126 (varenr. 31755).
 
HVITVIN
 
En elegant moselvin med flott friskhet til en meget bra pris fra Dr. Loosen; Riesling QbA 1998, kroner 83,60 (varenr. 37654)
 
En god og rund vin fra Veneto som lider av å komme fra en vinmark med et tabubelagt navn: Soave Classico Vigneti di Fittá 1997 kroner 105,30 (varenr 31757).
 
En strålende frisk vin fra samme område som også tåler lagring: San Vincenzo 1998 fra kvalitetsprodusenten Anselmi kroner 121 (varenr. 37614).
 
En rimelig hvit burgunder til gode fiskemiddager bør du koste på deg: Joseph Drouhins Saint Véran 1997 kroner 127,50 (varenr. 31863).
 
En fantastisk tørr lagret sherry fra den aller beste produsenten: Don Gonzalo Dry Oloroso kr 285 (varenr. 285)
 
Noen meget gode vinkjøp er nå å få i boks også: Disse to kan du godt sette på bordet uten frykt for represalier fra gjestene:
 
Fortant de France Merlot kroner 325,50 (varenr 3542)
 
Syrah Selections Moestue 1997 kroner 321,60 (varenr 3090406, basislisten)
 
Folkelig hvitvin i boks: Tariquet kroner 280,60 (varenr 31908)
 
Tekst: Aase E. Jaacobsen
08.05.99
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her