Lynrask betasuppe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta skinnet av pølsene og del de i terninger.
Legg de i en gryte sammen med grønnsaksblandingen, vann og buljong.
Du kan selvsagt bruke ferske rotgrønnsaker som du kutter selv. Det tar ikke så mye lengre tid.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Astrid Hals
Pannekaker med lønnesirup og smør
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.
Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter.
Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir rå inni.
Server pannekakene med sikelig lønnesirup (Mapel sirup) og smør.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Aina Hole
Drikke som passer til denne oppskriften

