Dagens rett
Den svenske klassikeren biff a la Lindstrøm danker ut karbonadesmørbrød så det suser
Foto: (bonchan)

Den svenske klassikeren biff a la Lindstrøm danker ut karbonadesmørbrød så det suser

Dette er en skikkelig klassiker, i hvert fall i Sverige, men som med fordel kan erstatte norske skosåle-karbonader.
23 Februar 2024 - 01:00

Selvsagt er det ikke alle karbonader som er skosåler, men altfor mange som spises for tørre. Det blir umulig når du lager dem etter den svenske oppskriften, biff a la Lindstrøm. Det er rødbetene som gjør retten så saftig og de er jo en genial måte å drøye kjøttet på.

Den er ifølge snl.no oppkalt etter den svenske industrimannen Henrik Lindström som etter sine reiser til Russland, skal ha den introdusert på hotellet Witt i Kalmar i Sverige på 1860-tallet.

Det er altså ikke den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner, som har æren. 

 

Biff a la Lindstrøm

Biff a la Lindstrøm

Fremgangsmåte

  1. Bland kjøttdeigen med salt og pepper og rør inn melk og egg som er sammenpisket.
  2. Rør poteter, løk, rødbeter og agurker inn i deigen, sammen med kapers.
  3. Formes til 8 litt høye biffer.
  4. Brun smør i en stekepanne og stek biffene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
  5. Serveres gjerne på brød med speilegg og stekte poteter.

Se alt det deilige du kan lage med kjøttdeig

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her