Billig rød chablis?

Det gir kanskje ingen mening, men fakta er at denne pinot noiren har mange av de samme egenskapene som god chablis. Og så er den skikkelig rimelig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Domaine Saint Prix Côtes d'Auxerre 2007 (80166) er både frisk, delikat og med fint mineralpreg. Så kommer den da også fra Auxerre som er navnet på selve fylket som huser Chablis . Den skiller seg derfor mye ut fra pinot noirer ved at den er lettere i både farge og stil, og ikke minst ved at prisen er veldig lav.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

26. generasjon
Dette til tross har den fortsatt veldig mye karakter og ikke minst gode egenskaper som matvin.
Et fantastisk godt følge til såvel lyst kjøtt som saftig svin eller kylling. Prøv den til coq au vin , og du har en "match i himmelen".

Vinen kommer fra en familieeid vingård, og det er nå intet mindre enn 26. generasjon som lager vin! Vingården er ikke av de minste siden den teller 40 hektar fordelt på i alt åtte ulike appellasjoner. Ikke uventet domineres porteføljen av hvitvin og inkluderer så vel chablis (chardonnay) som saint-bris (sauvignon blanc), men rødvin står for en ikke ubetydelig tredjedel av volum.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Domaine Saint Prix Côtes d'Auxerre 2007

Produsent:
Domaine Saint Prix
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 3
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
148,30 kr
Varenummer:
8016601
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen