Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Billig trøst

Selv om januarbudsjettet er skåret inn til beinet, og kontoen er nesten helt tom, har du råd til denne ukens vin som simpelthen er utrolig billig.
Aase E. Jacobsen
05 Januar 2005 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Det eneste element av festligheter og nytelse (?) den første uken av januar byr på er juletrefester - for de med barn i familien vel å merke. Alle andre ser med lengsel frem til årets første lønn utbetales, slik at det normale livet kan gjenopptas. Litt rødvin må du imidlertid kunne unne deg, og klarer du å skrape sammen to og en halv hundrelapp, får du hele tre liter med saftig, bærpreget og myk vin helt uten bitterpreg. Men likevel ikke uten karakter.

Selv om Longchamps (47355) (3 liter) fortrinnsvis er en drikkevin, kan den godt nytes til mat, om enn ikke den kraftigste. Men sammen med lavbudsjettmat som pasta, pizza og enklere gryteretter gjør den seg helt perfekt.

Kilden til denne boksvinen er ulike deler av Languedoc-Roussillon i Sør-Frankrike. Ansvarlig for å velge ut de endelige komponentene er vingrossistfirmaet (negociant) Adet Seward som har skreddersydd smaken for det norske markedet. Det er som regel slik det gjøres for boksviner som lever et eget liv på siden av flaskeproduktene. Norge og Sverige er som kjent storkonsumenter av boksvin og det lønner seg derfor å lage egne blandinger for disse markedene, og gjerne en for hvert marked.

Longchamps er en såkalt vin de pays d'oc til tross for at druene er de tradisjonelle for regionen, nemlig grenache og syrah. Forklaringen er nok at druene kommer fra et for stort område til å tilfredsstille kravene i reglementet for områdebetegnelse (AOC) i den franske vinloven. En annen årsak kan være at den er laget av druer fra vinstokker som er for unge for loven. Eller også at utbyttet er for høyt i forhold til AOC-lovverkets øvre grense (som er ganske høy). Det siste forholdet virker imidlertid usannsynlig siden det ville gitt en langt slappere vin enn det Longchamps viser seg å være.

De fleste rimelige viner fra Languedoc som utnytter de tradisjonelle druene innholder også de mindre attraktive cinsault og carignan. Kombinasjonen av grenache som sikrer saftighet og bærsødme og syrah som gir mer struktur i form av syre og tanniner er optimal for denne vinen. Selv om akkurat de siste ikke er overrepresentert i denne vinen. Men så er Longchamps ikke beregnet på annet enn nåkonsum, og til det har den mer enn nok av saftig bærpreg å by på.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004.
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004.

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her