Billig vårtegn

Denne chilenske hvitvinen har mye godt med seg: Frisk frukt, god fylde og en veldig gunstig pris.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva 2013 (10490) byr på mange gode vårtegn som frisk frukt, urter og snev av asparges. Dessuten er den svært så behagelig priset. I tillegg har den skrukork som gjør den til en picnicvennlig vin - om været skulle innby til så vårlige utskeielser allerede.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kjøligere enn resten
Om du holder deg innendørs, fungerer den svært godt til så vel reker, gravlaks som til kyllingsalat . Eller alene når du bare skal servere et glass hvitvin.

Produsenten Cono Sur henter druene til denne vinen i Casablanca i Chile. Denne regionen er kjent for sitt noe kjøligere klima takket være nærheten til Stillehavet.

Og Centinela er den absolutt kjøligste delen av Casablanca, med tre grader lavere temperatur enn gjennomsnittet for hele dalen. Dermed er forholdene godt tilrettelagt for hvite druer, og spesielt druesortene som foretrekker det ekstra friskt.

Veldig gunstig penge
Slik som sauvignon blanc som i et for varmt klima kan bli veldig tropisk sødmefylt og "syltet" i stilen. Samt ikke minst med ganske høy alkohol. Med mer balanserte temperaturer evner druen å gi til vinen sin umiskjennelige stikkelsbær- og urtekarakter samt gode friskhet som har gjort vinene fra Loire, og etter hvert også New Zealand , så berømte.

Dette er altså fullt mulig å oppnå også i Chile som i dag kan by på sauvignon blanc av svært høy kvalitet - og ikke minst til en veldig gunstig penge.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cono Sur Sauvignon Blanc Reserva Especial 2019

Produsent:
Viña Cono Sur
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Casablanca
Pris:
144,90 kr
Varenummer:
1049001
79 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen