Ukens kake

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Blåbærsnurrer konkurrerer med kanelsnurrer - bare prøv selv
Foto: (Caroline Tengen)

Blåbærsnurrer konkurrerer med kanelsnurrer - bare prøv selv

Her er kanelen byttet ut med kardemomme, og i tillegg er de fylt med blåbær, mandelmasse og vaniljekrem. Hva mer kan du ønske?
15 September 2022 - 11:00

Vi snakker selvsagt om en noe mektigere snurr enn den klassiske kanelsnurren, også kjent som skillingsbolle.

Har du ikke blåbær, kan du fint bruke bringebær eller andre hagebær. Her er det bare fantasien som setter grensene. Husk for all del å lage stor porsjon, for de kommer til å gå unna som varmt hvetebrød. 

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Blåbærsnurrer med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Start med vaniljekremen:
Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk. Ta ut vaniljestangen.

Visp eggeplomme, sukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.

Hell tilbake i kasserollen og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper.

Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.

Gjør klar hvetedeigen:
Smuldre gjæren i en deigbolle og tilsett melk. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, kardemomme, smør og nesten alt melet. Kna til deigen er blank og smidig.

Tilsett salt og eventuelt spe på med mel. Kna deigen til den slipper bollen. La heve under et klede i ca. 20–30 minutter.

Lag fyllet:
Riv mandelmassen og kjør alle ingrediensene unntatt blåbær i en mikser. Vend inn blåbærene.

Utbaking:
Legg deigen på et melet bakebord og del den i to deler.

Kjevle ut hver del til et rektangel og stryk fyllet jevnt utover.

Brett deigen på midten og skjær den i strimler.

Snurr sammen hver strimmel til du har ca. 40 snurrer. La dem heve under klede i 40 minutter.

Sett ovnen på 225 °C. Hell vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt vaniljekrem i midten av hver snurr.

Pensle bollene med vispet egg og stek dem midt i ovnen i ca. 8–10 minutter. Avkjøl på rist.

Se våre andre oppskrifter på snurrer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her