Dagens rett
Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis:  moules mariniere
Foto: (Alf Börjesson)

Slik lager du blåskjell i hvitvin på fransk vis: moules mariniere

Blåskjell som på fiskerkonas vis er den norske betydningen av moules mariniere. En veldig lettlaget, men også riktig måte å presentere ferske blåskjell på.
25 Juli 2024 - 00:00

Det finnes utallige måter å lage blåskjell på. Men fiskerkonas vis er kanskje den mest klassiske av dem alle. Bare plukk med deg et nett med ferskplukkete blåskjell og middagen er snart i havn. 

Se alle våre oppskrifter med blåskjell

Blåskjell Moules Mariniere

Blåskjell Moules Mariniere

Fremgangsmåte

  1. Skyll blåskjellene godt i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
  2. Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.
  3. Finhakk selleri, løk og purre og stek dette i en stor kjele i litt smør til løken er blank.
  4. Legg i blåskjellene og ha i vinen og fløten. Legg på lokk og sett over sterk varme.
  5. Kok skjellene til de har åpnet seg. Rør rundt i kjelen et par ganger for å sikre jevn koking. Dette tar bare noen minutter.
  6. Rør inn dine favoritturter og server blåskjellene rykende varme rett fra gryten med godt brød eller pommes frites ved siden av.

Se alle de fristende oppskriftene med blåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her