DAGENS RETT: Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Blåskjell er en luksus alle har råd til, og med litt asiatisk vri på oppskriften oppleves denne delikatessen på en annen måte.

Se våre andre gode oppskrifter med blåskjell

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Blåskjellsuppe med kokos og ingefær

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Legg skjellene i kaldt vann i 15 minutter. Kast knuste skjell og skjell som ikke lukker seg når du banker hardt på dem med et knivskaft. Skrubb dem gjerne hvis de ikke virker rene.

Damp skjellene i hvitvin til de åpner seg. Ta ut kjøttet og kast skallene.

Bland kokekraften med fløte og hakket ingefær. Kok inn til suppen tykner.

Tilsett kokosmelk og kok opp igjen. Tilsett sellerirot kuttet i terninger og kok dem møre i suppen (ca 3 minutter).

Ha i skjellmaten og la alt bli varmt. Smak til med salt og pepper. Server med godt brød ved siden av.

Se mange deilig oppskrifter med blåskjell her

Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen