Bransje
Ble nestbest i verden med dette
Foto: (Fredrik Ringe)

Ble nestbest i verden med dette

Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d'Or med denne utrolige kreasjonen.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2017 - 11:30

Christopher W. Davidsens retter er noe av det lekreste som er presentert under Bocuses 30 år lange historie og ga ham altså sølv. Det er imidlertid bare de 26 dommerne som har smakt maten. Alle andre må nøye seg med bildene.

Både kjøttretten med sin kombinasjon av Bresse-kylling og hummer og ikke minst den veganske retten med «vellagret» purre ser ut som kunstverk som helst ikke skal røres, men som altså har smaker som er en sølvmedalje verdig.

Kanskje vil vi kunne smake elementer fra menyen når han vel er tilbake i sitt arbeid på restaurantene Caya og Søstrene Karlsen i Trondheim. Sannsynligheten for at pågangen på restaurantenes bookingtjeneste blir stor framover, er stor, selv om det ikke ble gull denne gangen.

Christopher W. Davidsen. Foto:

Også hans assistent, såkalt commis, Håvard Christian Werkland jobber til daglig i Trondheim, nærmere bestemt Scandic Nidelven.

Offeret for å nå toppen er stort, sikkert større enn hva de fleste klarer å forestille seg. Til tv2 innrømmer Christopher at det tøffeste er å ikke ha vært sammen med kona og deres to døtre mer enn et par helger det siste halvåret. Trener har vært Gunnar Hvarnes som fikk bronse i Bocuse d’Or 2011. Han har derfor kunne bidra med erfaring fra innsiden.

Bronsen gikk i år til Island. Bocuse-gullet gikk til USA - for første gang i historien. 

Norge har nå fem gull, tre sølv og to bronse i Bocuse d'Or, i alt ti medaljer. Og  har derfor like mange medaljer som Frankrike.

De norske supporterne vinner alltid festen. Foto:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her