Bli med til Cognac og Bordeaux

Denne høsten kan du bli med Apéritif til de berømte norske konjakkhusene for å hilse på Larsen og Braastad. Du får en spennende omvisning på hvert sted, selvfølgelig med besøk i konjakk-kjellere og rikelige smaksprøver av denne edle drikk.
Redaksjonen
10 Juni 2004 - 15:30

Du får oppleve den ekte franske landsbygda i denne vakre delen av Vest-Frankrike. I tillegg venter landsbyer, kirker og museer på oss. Turen begynner med en overnatting i Cognac og avsluttes med tre netter i vinbyen Bordeaux!

Det er plass til 30 vin- og cognacinteresserte. Vi har valgt den beste samarbeidspartneren vi kunne få for at alt skal fungere perfekt på reisen og under oppholdet; Select Tours.

Dagsprogram for turen

Torsdag 16. september: OSLO - COGNAC
Kl 06.00: Fremmøte på Gardermoen
Kl 06.55: Avgang med Air France via Paris
Kl 12.25: Ankomst Bordeaux

Buss og vår norske guide venter på flyplassen og tar oss til Cognac hvor vi skal bo i en natt. Turen tar ca 1½-2 timer.
Vi skal bo på Le Valois, byens beste - med meget sentral beliggenhet. Hotellet har frokostrom, bar samt en liten salong.

Kl 15.00: Avreise med buss til Larsen hvor vi får omvisning og smaksprøver på produktene. Frederic Larsen, som er den nåværende leder av konjakkhuset, vil fortelle om Larsens historie og bakgrunn. Vi besøker også kjellerne og lageret før vi tar en kort sightseeing med buss i Cognac og litt av området omkring. Felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Fredag 17. september: BRAASTAD OG LARSEN
Kl 10.00: Henter bussen oss og kjører til Braastads slott Chateu de Triac som ligger utenfor den lille byen Jarnac. Slottets hovedbygning er på 1000 m², omgitt av eikeskoger, vollgraver, og vinstokker. Dette har vært hjemsted til Braastad-familien i generasjoner. Vi starter slottsbesøket med en vandretur blant vindruene, hvor vi også kan plukke litt selv. Deretter blir det transport til Jarnac og konjakkhuset Maison Tiffon som Sverre Braastad kjøpte i 1919. Vi får en omvisning i destilleriet, og får også se Sverre Braastads gamle kontor, som er holdt helt i den gamle stil! Vi møter kjellermesteren, ser lageret og tapperiet. Så er det på tide med smaksprøver av de forskjellige "cru".

Kl 12.45: Transport til slottet i Triac for lunsj.

Etter lunsj kjører vi til vårt hotell i Bordeaux; Golden Tulip Bayonne Etche-Ona. Hotellet ligger ved det flotte Grand Theatre i en stille sidegate. I området rundt hotellet finnes et utall av restauranter og barer. Bordeaux ble grunnlagt 300 år f.Kr og er på størrelse med Oslo. Det er den best bevarte 1800-talls by i Europa, og har mange katedraler og monumenter som alle er verd et besøk. Domkirken regnes for å være en av de vakreste gotiske kirker i Syd-Frankrike. Kvelden på egenhånd i Bordeaux! De som ønsker kan bli med reiseleder ut og spise middag (ikke inkl.).

Lørdag 18. september: SAINT-EMILION
Kl 08.30: Avgang med buss til den legendariske byen Saint-Emilion, oppkalt etter eremittmunken Emilian. Dagens Saint-Emilion er en sjarmerende by "oppe på fjellet" som de sier der nede. Fjellet er ikke særlig høyt, men fra torget har vi en flott utsikt over byen som klamrer seg. Vinmarkene er fordelt over åtte kommuner rundt selve byen og er beskyttet av UNESCO som kulturskatt.

Guidet omvisning på engelsk hvor vi besøker munken Saint-Emilions grotte. På vår vandring med guiden får vi også se den monolittiske kirken som er bygd inne i klippen og som er den største i sitt slag i Europa, bygget i tidsrommet 800-1300.

Vi skal også en tur ned i katakombene - en underjordisk gravplass - hvor vi får en anelse om hvordan tunnelsystemet under byen ser ut. Under Saint-Emilion finnes ca 200 km tunneler i lys, porøs stein som er typisk for distriktet.
I Saint-Emilion finnes et utall av vinbutikker sammen med brukskunst atelier som er verdt et besøk. Etter lunsj besøker vi Chateau Villemaurine, som er en av de eldste vingårdene i distriktet. Her blir det vinsmaking av Grand cru classe de Saint-Emilion og besøk i de underjordiske grottene hvor vinen er oppbevart.

På veien tilbake til Bordeaux tar vi en tur innom Pomerol og kikker på Château Petrus fra utsiden. Pomerols verdensomspennende renomè står i sterk kontrast til distriktets størrelse og Château Petrus, som har de dyreste vinene i verden, bemerker seg ikke med annet enn navnet Petrus gravert i steinene på veggen. Vi er på hellig jord for vinkjennere!

Kvelden på egenhånd i Bordeaux. Reiseleder kan gi forslag på gode restauranter!

Søndag 19. september: ARCACHON
Vi kjører 70 km til Arcachon, som er et kjent badested med mange elegante villaer. Det ligger ved en lagune som er berømt for sine fine strender og nydelige østers. Du får mulighet til å være med på en båttur i bukten (1 t 45 min) samt innføring om østers og østersdyrkingen. Deretter går turen til Europas største sanddyne; den enorme Dune de la Pyla, hvor du kan klatre på toppen (100m høy, 3 km lang og 500 m bred). Herfra er det en fantastisk utsikt over bukten, havet og skogsområdene!

Lunsj på egenhånd i Arcachon og tid til å nyte havnen med sin strandpromenade, uterestauranter og yrende båtliv!

Den siste kvelden har vi bestilt felles middag med lokale retter, som er inkludert, på en av byens koslige restauranter!

Mandag 20. september: BORDEAUX - OSLO
Dette er siste dag, og vi har "fri" til å utforske byen på egenhånd. Rett ved hotellet finnes det beste shoppingområdet i Bordeaux med gågater, fortauskafeer og elegante butikker. Dagen kan også brukes til å besøke Vinotequet som har utvalg av alle Bordeaux's appelasjoner. For de som ønsker mer kultur så ligger hotellet bare et steinkast fra Notre Dame kirken, eller hvorfor ikke besøke Galeries de Beaux-Arts for en mer dyptgående innføring i fransk kunst. Hver mandag morgen er det også et stort antikvitets- og klesmarked i Saint-Micel-kvartalet, hvor man kan gjøre enkelte "kupp".

Saint Michel-basilikaen som er beskyttet av UNESCO er åpen for besøk.

Man har også mulighet til å ta en turopp i tårnet "La tour St.Michel" 114 meter høyt med en fantastisk utsikt over byen og elven.

Senere kan man vandre i Chartons-distriktet for å kikke på de staslige fasadene som vitner om rikdommen som en gang fantes her. En kan nesten innbille seg at en hører vintønnene bli rullet langsetter kaien som ligger ut mot elva Garonne.

Man kan også ta en tur til Chartrons-museet som ligger i hjertet av dette historiske vin-senteret. Her kan man få innføring i hvordan vinen ble oppbevart på tønner fra 1750 helt til 1950. Eller man kan følge vinens og vin-negosierings utvikling gjennom tidene. Her fra er veien kort til Le Jardin Public, byens hage, hvor de første trærne ble plantet i 1749. Men det var under Napoleon den 3. at Le Jardin Public fikk det ansiktet den har - han forandret stedet til en engelsk hage, omringet av staslige bygninger.

Lunsj på egenhånd!

Hjemreise:
Kl 14.30: Busstransport fra hotellet til flyplassen
Kl 16.30: Flyavgang med Air France via Paris
Kl 21.25: Ankomst Oslo lufthavn

Prisinformasjon:
Pris pr. person kr 9.125,-

Inkludert i prisen:
w Flyreise med Air France Oslo - Bordeaux t/r
w Flyskatter
w Overnatting i dobbeltrom på 1. klasses hotel, inkl. frokost
w 1 lunsj - drikke ikke inkludert
w 2 middager - drikke ikke inkludert
w Sightseeing med buss og guide som spesifisert i programmet
w Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
w Tillegg for enkeltrom kr: 1.995,-
w Drikkevarer
w Reise og avbestillingsforsikring

Melde deg på eller spørsmål om turen?
Fyll inn skjemaet med ditt navn, e-postadresse og telefonnummer.
Vi vil da kontakte deg snarest mulig.

è Meld din interesse her (klikk)

Begrenset antall plasser, så vær raskt ute med din påmelding - senest 30. juni.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her