BÞlgen hadde ingen lett match, for det skilte lite til de to andre finalistene. Andre- og tredjeplassen ble kapret av to som ogsÄ har lang konkurranseerfaring: Jens Beisland, vinkelner pÄ Le Canard samt Dan Lystad, vinkelner pÄ L''Opéra, begge i Oslo. I semifinalen deltok ogsÄ Jan Terje Fossland, soussjef og vinkelner ved Rainbow Hotel Holmen i Mo i Rana. Jan Terje innehar tittelen nordnorsk mester i fransk vin og brennevin. Videre Andreas Petassis, hovmester ved VoksenÄsen Kurs- og Konferansesenter, Oslo og Knut Espen Misje, sommelier ved Gastronomisk Institutt hvor han ogsÄ tok vinkelner''n sammen med Petassis forrige sesong.
Det er sÊrlig teorispÞrsmÄlene som skaper stÞrst angst, for de er vanskelige. Men sÄ er det nÊrmest umulig Ä svare riktig pÄ alt. For de 50 spÞrsmÄlene hadde hÞy vanskelighetsgrad, men slik mÄ det vÊre hvis den norske finalen skal holde internasjonal standard. Semifinalen inkluderte ogsÄ en skriftlig blindsmaking som i fÞlge kandidatene ikke var direkte enkel, samt en praktisk del med Äpning av champagne. Finalen inneholdt de klassiske elementene som presentasjon av meny og anbefaling av viner i en restaurantsituasjon. Korrigering av vinkart som inneholdt i alt 15 feil. Dekantering. Og blindsmaking av tre viner og sju typer brennevin. Hele konkurransen foregÄr dessuten pÄ engelsk.