Bordeaux til julepris

Denne superlekre bordeauxen må du på flyplassen for å få tak i. Den er nesten verd en egen flytur!

Denne gangen skal du la være å ta med deg de billigste flaskene i taxfree-butikken, og heller oppsøke "kjøleavdelingen" hvor de virkelige godsakene ligger. Som Les Pagodes de Cos 2006, annenvinen til St. Estephe-favoritten Cos d'Estournel til kroner 345.

God forsmak
Ikke fordi det er så mye å spare på å kjøpe den. Du kan sikkert finne den til en lavere pris i utlandet, med en del research, men det er langt enklere å plukke den med seg når du kommer hjem fra reisen. Men først og fremst fordi den er en drøm av en vin takket være sin store mykhet gode fylde og lett eksotiske karakter. En god forsmak på den ettertraktete Cos-karakteren, som vanligvis koster det fire- eller sågar femdobbelte.

Merlotdominert
Annenvinen er ikke lenger et mindreverdig alternativ til den "store" slottsvinen. I Cos' tilfelle er den et annet uttrykk av denne flotte eiendommens vinmarker siden den har en hovedvekt av merlot i seg, og det er snakk om svært god merlotkvalitet. Cabernetdruene allokeres fra og med nettopp 2006-årgangen mer og mer til toppvinen.

Les Pagodes er som så mange merlotdominerte bordeauxer deilig allerede i sin ungdom, men tåler fint seks-sju år til (90p). En flott julegaveide, til en som vet å sette pris på god vin, eller bare til deg selv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen