Bordeaux til spottpris

Denne vinen koster mindre på taxfreebutikken enn hva du må ut med alle andre steder i verden.
Aase E. Jacobsen
15 November 2007 - 12:52

Kroner 339 for en smak av et av de meste ettertraktete slottene i Bordeaux, er månedens funn i taxfreehyllene.

Ch. Palmer tilhører kremen i Margaux og deres Alter Ego er en moderne versjon av slottets store vin. Men ikke tro at det er en lettvint løsning basert på druer som ikke er gode nok til å bli med i toppcuvéen.

Forskjellig stil
2004-årgangen, som er å få kjøpt i både avgangs- og ankomsthallens taxfreebutikker, holder svært høyt nivå. Forskjellen mellom denne og den klassiske Palmer er at Alter Ego er drikkeklar allerede nå.

Stilen er annerledes til tross for at druemiksen er svært ulik. I begge er det like mye cabernet sauvignon og merlot, noe som ikke er så vanlig i denne delen av Bordeaux. Alter Ego mangler imidlertid det lille innslaget av petit verdot.

En firedel av prisen
Alter Ego koster dessuten mye mindre enn den store Palmer. Mens du må ut med 339 kroner på flyplassen, koster Ch. Palmer 1995 og 1986 henholdsvis 1249 og 1590 og nå også 2001-utgaven for kroner 1444,70 (spesialbestilling) på polet!

Vinene er ganske forskjellige, men Alter Ego 2004 byr helt klart på mest for pengene. Selv om Alter Ego oppstod første gang i 1998, og den dermed ikke har så lang historie å vise til, har den et fint lagringspotensial, minst seks-sju år.

Garantert suksess
Fargen er tett og dyp med klare kirsebærtoner. Duften byr på friske og søte røde og mørke bær, noe fat og litt sjokolade og krydder over tydelige jordsmonnstoner. En miks av klassisk Bordeaux og "ny verden". God fylde og stofflighet i kombinasjon med høy skår på sjarmskalaen, gjør den til en vin som vil gjøre suksess i nær sagt en hver sammenheng. Super til gode retter med saftig rødt kjøtt, også vilt. (91 p)
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her