Bransje
Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

Den nye restaurantskolens adresse er snart klar

I løpet av kort tid er adressen klar, og fra høsten 2017 starter undervisningen i det som skal bli Norges første rendyrkete restaurantskole for kokk- og servitørfagene.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 12:06

Hege Arntzen er rektor og foreløpig eneste ansatte i det som skal bli Norsk Restaurantskole. Og forhåpentligvis løsningen på restaurantbransjens store rekrutteringsproblemer.

Les mer om skolens tilbud her

Arntzen kommer fra stillingen som daglig leder ved et av Norges største treningssentre i SATSELIXIA. Hun er også utdannet servitør, vinkelner og lærer, og har erfaring som leder ved anerkjente restauranter. Videre har hun undervist i restaurant- og matfag i flere år og har også konkurrert i ulike vinkelnerkonkurranser – med blant annet 3. plass i NM.

Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.
Hege Arntzen er nytilsatt rektor ved Norsk Restaurantskole.

Norsk Restaurantskole blir en videregående skole med kokk- og servitørfag, men drevet på bransjens premisser. Driften er godkjent for statlig tilskudd som dekker 85 prosent av kostnadene. Resten er privatfinanisert, og siden skolen er organisert som en stiftelse vil det ikke kunne tas ut utbytte. Eventuelt overskudd holdes i stiftelsen og går til fremtidig drift og utvikling.

Skolens styreleder og initiativtaker til stiftelsen Laila Berge kommer fra Lærlingekompaniet, en medlemsforening stiftet i 1987 med formål å formidle lærlinger til restaurant- og reiselivsbransjen.

Stifterne for øvrig består av fagfolk i bransjeorganisasjonen NHO reiseliv, sentralt og lokalt. I tillegg blant andre Pål Suarez, eier og kjøkkensjef ved Brasserie France, Anne-Mari Wang-Johannessen, eier og daglig leder ved Oslo Militære Samfund, Christian Kahrs, regiondirektør i Thon Hotels og Harald Kvist, leder av kokkenes Mesterlaug i Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her