Bransje
Sørger for at restaurantmat ikke går i søpla

Sørger for at restaurantmat ikke går i søpla

Jan Vardøen har tatt initiativ til en tjeneste – Foodbud – som gjør at de som har mat til overs finner de som trenger mat.
Aase E. Jacobsen
25 Februar 2016 - 14:00

-Vi holder på å utvikle en app som skal koble folk som trenger mat til folk med overskuddsmat, det kan være fra den daglige restaursantdriften eller etter en catering, forteller Jan Vardøen. App-en skal hete Foodbud og firmaet NXT/A2N har påtatt seg å utvikle den til kostpris.

- Men noen utgifter blir det likevel, sier han. Resten av midlene skal skaffes gjennom innsamling blant Facebook-venner og restaurantbransjen.   

Her kan du lese mer om Foodbud

Selve den praktiske løsningen er ikke helt i boks ennå. -Om den som har noe til overs skal levere eller om den som trenger må hente, er ikke avgjort. Kanskje skal vi la det være åpent for begge deler, mener Vardøen.

Han tror det er flere som har overskudd enn som trenger, ikke alle trenger daglige matleveranser, men at denne løsningen vil hjelpe til at ressursene utnyttes bedre, er han ikke i tvil om.

Her er det forbudt å kaste mat

I første omgang ser Vardøen for seg at Foodbud gjelder Oslo, men han er sikker på at det lar seg gjennomføre også i andre byer. Han vet ikke om noen andre som har en identisk løsning. -I San Fransisco har man Foodforward som sørger for å omfordele flere hundretusener tonn med mat årlig, det er litt av den samme tanken, men ikke helt det samme, påpeker han.

Det er de gode erfaringene fra fjorårets mataksjon under den store asylsøkertilstrømmingen til Politiets Utlendingsenhet på Tøyen, som er bakgrunnen for initiativet.

Les om hvordan denne aksjonen ble løst

-Det fikk utrolig knirkefritt, alle restauranter fikk en dag hver, forteller han. Etter at behovet ikke var så prekært lenger, ble aksjonen avsluttet, men fortsatt mottok Vardøen forespørsler fra bransjekolleger som hadde mat til overs. Dermed var frøet sådd for det som skal bli Foodbud.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her