bartender
Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll
Foto: (Stian Broch)

Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 11:58

- Vi gjør det attraktivt å ta en pause, slik forklarer Anne Maurseth tanken bak The Saviour. Det er altså vann som er pimpet på samme måte som en drink. Det er rett og slett umulig å se forskjell. – Vi vet at for folk på byen er det viktig å få konsensus fra venner, og det tror vi slike vanndrinker vil bidra til, sier hun.

At det rett og slett blir kult å ta et glass vann. - Å gi et glass vann til en gjest gir bedre stemning ved at folk holder ut lenger. Vi tror dessuten det oppleves som god service, noe som igjen gjør at gjesten kommer tilbake, påpeker Anne Maurseth som håper initiativet skal gi økt trygghet for både gjester og ansatte i bransjen.

For vanndrinken The Saviour er mer enn som så. Den serveres nemlig på en brikke med følgende budskap:

«Velkommen til oss. Vi ønsker alle gjester og ansatte en fantastisk kveld. Sammen mot seksuell trakassering»

I første omgang er kampanjen rullet ut på utestedene Uhørt, Jaeger, Blå, Café Sør og Kulturhuset i Oslo.

Nulltoleranse bør settes på menyen

Initiativet er fra NHO, Virke, Fellesforbundet, Parat og Arbeidstilsynet som har ønsket mer oppmerksomhet på seksuell trakassering. En positiv sideeffekt er at det kan begrense alkoholinntaket, ifølge Anne Maurseth som mener timingen nå i julebordsesongen er perfekt. Hun åpner for øvrig selv baren Andre til høyre i midten av neste uke i det nye utelivskomplekset på Youngstorget.

Utestedene på Youngstorget samarbeider om flere utfordringer som narkotika og vold

Konseptet skal spres utover bransjen over hele landet og ikke minst året. Det er også kommet interesse fra Danmark og Sverige. – Vi tror det har et stort potensial, sier Anne Maurseth.

Hva med utesteder som er mest opptatt av å maksimere omsetningen? Hvordan skal dere overbevise dem?

- Vi mener at dette er et lønnsomt tiltak, ikke minst på sikt. Det koster nemlig ikke mer enn et par tiere å fylle en dispenser med isbiter, vann, sitron og litt agurk. På plussiden gir det bedre kontroll mot overskjenking og ikke minst bedre lønnsomhet på sikt, slår Anne Maurseth fast.   

Hun berømmer dessuten den åpne holdningen og fraværet av pekefingermentalitet fra initiativtakerne: – Dette er en positiv vinkling som skal gi inspirasjon til kolleger, og jeg håper mange støtter opp om det.

Her kan du se alle forslagene til hvor lekkert et glass vann kan være

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne vinen i glasset gjenskapes Roma-stemningen
+
Godbiter i pollisten

Med denne vinen i glasset gjenskapes Roma-stemningen

Men også områdets eldgamle historie, for vinene fra denne produsenten er unike på flere måter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sjeldent god hvitvin for pengene
+
Ukens vin

Sjeldent god hvitvin for pengene

Om 200 kroner er ditt maksbudsjett, er det ingen grunn til å ta til takke med hva som helst. Her får du superseriøs vin for hver krone.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se alt det gode du kan lage med blomkål
Guide
Den fantastiske blomkålen

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her får du 10 lettlagete oppskrifter hvor denne fantastiske råvaren er i høysetet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet
+

Bli med til Stavangers nye «hjemme hos»-stolthet: - Den beste festen er på kjøkkenet

Sammen med kjøkkensjef Stuart Barber har vinkelnerparet Knut-Espen Misje og Silje Hanasand på rekordtid skapt en av Stavangers mest innbydende møtesteder for god mat og drikke. Som nylig ble belønnet med sin første Michelinstjerne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne vinen i glasset gjenskapes Roma-stemningen
+
Godbiter i pollisten

Med denne vinen i glasset gjenskapes Roma-stemningen

Men også områdets eldgamle historie, for vinene fra denne produsenten er unike på flere måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sjeldent god hvitvin for pengene
+
Ukens vin

Sjeldent god hvitvin for pengene

Om 200 kroner er ditt maksbudsjett, er det ingen grunn til å ta til takke med hva som helst. Her får du superseriøs vin for hver krone.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er folkefavoritten blant oslorestaurantene

Brasserie France er restauranten som flest gjester har brukt DinnerBooking for å sikre seg restaurantbord i Oslo.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En grønnsaksuppe som denne smaker godt også lunken
Dagens rett

En grønnsaksuppe som denne smaker godt også lunken

Her er det brokkoli og potet som er brukt. Toppingen er med stekt hjertesalat og litt kjøttrester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt det gode du kan lage med blomkål
Guide
Den fantastiske blomkålen

Se alt det gode du kan lage med blomkål

Her får du 10 lettlagete oppskrifter hvor denne fantastiske råvaren er i høysetet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her