bartender
Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll
Foto: (Stian Broch)

Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 11:58

- Vi gjør det attraktivt å ta en pause, slik forklarer Anne Maurseth tanken bak The Saviour. Det er altså vann som er pimpet på samme måte som en drink. Det er rett og slett umulig å se forskjell. – Vi vet at for folk på byen er det viktig å få konsensus fra venner, og det tror vi slike vanndrinker vil bidra til, sier hun.

At det rett og slett blir kult å ta et glass vann. - Å gi et glass vann til en gjest gir bedre stemning ved at folk holder ut lenger. Vi tror dessuten det oppleves som god service, noe som igjen gjør at gjesten kommer tilbake, påpeker Anne Maurseth som håper initiativet skal gi økt trygghet for både gjester og ansatte i bransjen.

For vanndrinken The Saviour er mer enn som så. Den serveres nemlig på en brikke med følgende budskap:

«Velkommen til oss. Vi ønsker alle gjester og ansatte en fantastisk kveld. Sammen mot seksuell trakassering»

I første omgang er kampanjen rullet ut på utestedene Uhørt, Jaeger, Blå, Café Sør og Kulturhuset i Oslo.

Nulltoleranse bør settes på menyen

Initiativet er fra NHO, Virke, Fellesforbundet, Parat og Arbeidstilsynet som har ønsket mer oppmerksomhet på seksuell trakassering. En positiv sideeffekt er at det kan begrense alkoholinntaket, ifølge Anne Maurseth som mener timingen nå i julebordsesongen er perfekt. Hun åpner for øvrig selv baren Andre til høyre i midten av neste uke i det nye utelivskomplekset på Youngstorget.

Utestedene på Youngstorget samarbeider om flere utfordringer som narkotika og vold

Konseptet skal spres utover bransjen over hele landet og ikke minst året. Det er også kommet interesse fra Danmark og Sverige. – Vi tror det har et stort potensial, sier Anne Maurseth.

Hva med utesteder som er mest opptatt av å maksimere omsetningen? Hvordan skal dere overbevise dem?

- Vi mener at dette er et lønnsomt tiltak, ikke minst på sikt. Det koster nemlig ikke mer enn et par tiere å fylle en dispenser med isbiter, vann, sitron og litt agurk. På plussiden gir det bedre kontroll mot overskjenking og ikke minst bedre lønnsomhet på sikt, slår Anne Maurseth fast.   

Hun berømmer dessuten den åpne holdningen og fraværet av pekefingermentalitet fra initiativtakerne: – Dette er en positiv vinkling som skal gi inspirasjon til kolleger, og jeg håper mange støtter opp om det.

Her kan du se alle forslagene til hvor lekkert et glass vann kan være

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset
+
Godbiter i pollisten

Når Mont d’Or kommer på bordet, må du ha vin fra Jura i glasset

Og når ost og vin kommer fra samme område, må det bli en match i himmelen. Her får du forslag som dekker hele spekteret av preferanser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette får du servert på verdens beste bar
+

Dette får du servert på verdens beste bar

Fem år etter at baren åpnet, plasserte Handshake Speakeasy i Mexico by seg på toppen av World’s 50 Best Bars-listen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Riojakupp til 189,90
+
Ukens vin

Riojakupp til 189,90

Myk og saftig med god konsentrasjon og moderat eikepreg er den moderne tilnærmingen til Rioja. Denne er dessuten godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken
Dagens rett

Endelig på norsk - en kokebok fra Palestinas kjøkken

Denne kokeboka inspirerte til å bruke de usprøytede bladene på en vinplante, men du kommer langt med grønnkål fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt sølv i nordisk til Nikolai Haram Svolte

Den norske kandidaten i finalen i Nordisk mesterskap for vinkelnere ble slått hårfint av svenske Martin Mortenson.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker
Matkurs og vinkurs
Winedinner 21. november i Asker

Få plasser: Bli med på en helaften med spanske smaker i Asker

Denne kvelden vil du ikke gå glipp av! Er du i tvil? Ta en titt på menyen og se selv. Med et begrenset antall plasser, gjelder det å være rask for å sikre deg plass.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik havnet japansk gatemat innendørs
+

Slik havnet japansk gatemat innendørs

Over hele verden hentes arven fra den enkle gatematen fram, ofte retter som spises med hendene stående, eller på enkle serveringssteder. Men med noen unntak nytes japansk gatemat fortsatt innendørs.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her