bartender
Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll
Foto: (Stian Broch)

Bruker et ekstra godt glass vann som våpen mot fyll

Anne Maurseth og Jesper Høst – begge profilerte bartendere – fronter kampanjen som skal få folk på byen til å drikke litt mindre og ikke minst oppføre seg bedre.
Aase E. Jacobsen
04 Desember 2017 - 11:58

- Vi gjør det attraktivt å ta en pause, slik forklarer Anne Maurseth tanken bak The Saviour. Det er altså vann som er pimpet på samme måte som en drink. Det er rett og slett umulig å se forskjell. – Vi vet at for folk på byen er det viktig å få konsensus fra venner, og det tror vi slike vanndrinker vil bidra til, sier hun.

At det rett og slett blir kult å ta et glass vann. - Å gi et glass vann til en gjest gir bedre stemning ved at folk holder ut lenger. Vi tror dessuten det oppleves som god service, noe som igjen gjør at gjesten kommer tilbake, påpeker Anne Maurseth som håper initiativet skal gi økt trygghet for både gjester og ansatte i bransjen.

For vanndrinken The Saviour er mer enn som så. Den serveres nemlig på en brikke med følgende budskap:

«Velkommen til oss. Vi ønsker alle gjester og ansatte en fantastisk kveld. Sammen mot seksuell trakassering»

I første omgang er kampanjen rullet ut på utestedene Uhørt, Jaeger, Blå, Café Sør og Kulturhuset i Oslo.

Nulltoleranse bør settes på menyen

Initiativet er fra NHO, Virke, Fellesforbundet, Parat og Arbeidstilsynet som har ønsket mer oppmerksomhet på seksuell trakassering. En positiv sideeffekt er at det kan begrense alkoholinntaket, ifølge Anne Maurseth som mener timingen nå i julebordsesongen er perfekt. Hun åpner for øvrig selv baren Andre til høyre i midten av neste uke i det nye utelivskomplekset på Youngstorget.

Utestedene på Youngstorget samarbeider om flere utfordringer som narkotika og vold

Konseptet skal spres utover bransjen over hele landet og ikke minst året. Det er også kommet interesse fra Danmark og Sverige. – Vi tror det har et stort potensial, sier Anne Maurseth.

Hva med utesteder som er mest opptatt av å maksimere omsetningen? Hvordan skal dere overbevise dem?

- Vi mener at dette er et lønnsomt tiltak, ikke minst på sikt. Det koster nemlig ikke mer enn et par tiere å fylle en dispenser med isbiter, vann, sitron og litt agurk. På plussiden gir det bedre kontroll mot overskjenking og ikke minst bedre lønnsomhet på sikt, slår Anne Maurseth fast.   

Hun berømmer dessuten den åpne holdningen og fraværet av pekefingermentalitet fra initiativtakerne: – Dette er en positiv vinkling som skal gi inspirasjon til kolleger, og jeg håper mange støtter opp om det.

Her kan du se alle forslagene til hvor lekkert et glass vann kan være

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her