Brusende rosa for alle pengene

Det uskyldigrosa utseendet til tross, rosé med bobler fungerer til mer enn bare å forføre.
Aase E. Jacobsen
13 Februar 2008 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Valentine er rundt hjørnet, til manges fortvilelse, siden både unge som gamle forventer en eller annen form for oppmerksomhet fra sin utkårne.
 
Motstandere av anglofil innflytelse har ingenting de skal si - den 14. februar er og blir rosenrød og/eller rosa.
 
For det er vårt forslag til Valentine-gave. En flaske rosa musserende og en bukett roser.
 

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Om det høres avskrekkende dyrt ut, tar du feil, for den rimeligste kombinasjonen av bobler og blomster starter på godt under to hundre kroner hvis du velger roser fra super'n.
 
Selv om tilbudet av rosa musserende på polet er veldig stort, må de fleste vinene bestilles. Og det har du ikke tid til.
 
Disse fem alternativene som er i fullsortiment er det stor sannsynlighet for at du får tak i før den 14.
 
Hvilken du velger, avhenger ikke bare av økonomi, men også av den heldige mottakeren og hvilke planer du har for kvelden.

Marques de Monistrol Cava Gran Reserva Rosé 2003
Mye rosa bobler for pengene får du med denne spanske musserende som er moden og myk i stilen. Veldig god både alene og sammen med en ikke for kraftig forrett.
Bestill her:

Crémant de Bourgogne Rosé Brut
En ungdommelig og sprek musserende som er perfekt for de yngste og hvis Valentins-dagen skal ha et visst partypreg.
Bestill her:

Dumangin 1er Cru Rosé brut
En veldig myk og moden champagne som er lett og like og ikke minst veldig gunstig priset. Den passer aller best som kosechampagne.
Bestill her:

Lanson Rosé Label Brut
Frisk, ungdommelig og elegant champagne som fungerer like bra uansett hvilken setting du velger for kjærlighetsdagen. Dessuten kommer den i en hendig rosa beholder som fungerer som kjøler, så kan du velge et litt ukonvensjonelt sted for feiringen av dagen.
Bestill her:

Gosset Grand Rosé Brut
En veldig elegant rosé champagne med flott tørrhet som først og fremst er beregnet på matbordet. Førstevalget når du vil oppnå stor anerkjennelse hos din kjære som selvsagt bør være våken for det lille ekstra.

Bestill her:

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet i boksene ovenfor og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her