Kaffe
Brygger øl med «bergenskaffe»

Brygger øl med «bergenskaffe»

Bergens kaffebaron Herman Friele har bidratt med kaffebønner fra egen farm til 7 Fjells siste brygg.
Redaksjonen
12 November 2015 - 00:55
Borgermester.

Ølet er av typen brown ale som er brygget med spesialbrent Ipanema-kaffe fra Herman Frieles private kaffefarm i Brasil. At ølet har fått navnet Borgermester, er selvsagt fordi Friele var ordfører i Bergen mellom 2003 og 2007.

-Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl. 7 Fjell er kvalitetsgarantister, så det er gledelig å kunne bidra til den hyggelige kombinasjonen kaffe og øl, sier Herman Friele, største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri.

Slik smaker 7 Fjells øl

7 Fjell Bryggeri startet produksjonen i fjor. Helt fra starten hadde de en klar ambisjon om å bli en nasjonal aktør i markedet for håndverksøl. Målet er allerede nådd. I dag har bryggeriet distribusjon over hele landet og selges i over 1000 dagligvarebutikker, i tillegg til serveringssteder og Vinmonopolet. Eksport til utvalgte europeisk land er også godt i gang. Totalt regner 7 Fjell med en omsetning på 14 millioner kroner i 2015.

–Siste «rekord» for et håndverksbryggeri i første hele driftsår var, så vidt jeg vet, Austmann fra Trondheim med 130.000 liter. I år regner vi med å selge 280.000 liter øl, så mottakelsen i det norske markedet har vært over all forventning, sier sier Jens Eikeset, daglig leder og medgründer i 7 Fjell Bryggeri.

På bildet er Herman Friele omkrnset av Gahr Smith-Gahrsen (tv) og  Jens Eikeset.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her