Guide

Oppskrifter til frokosten

By på en skikkelig påskefrokost
Foto: (LauriPatterson)

By på en skikkelig påskefrokost

Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.
27 Mars 2024 - 07:00

Påskefrokosten første påskedag varer ikke bare lenge, den starter gjerne senere enn ellers, omtrent som en brunch. Dermed får du også bedre tid til den siste finpussen enten det er pynting av frokostbordet eller kakene.

For et påskefrokostbord skal være velfylt med både salt og søtt. Nystekte bakervarer eller opptint fra fryseren er en selvfølge, det er også dekorterte egg og godt pålegg.

Vårt forslag til påskefrokost inneholder en del unorske elementer. Påske feires jo i store deler av den vestlige (kristne) verden, og det er alltid hyggelig å kunne by på noe som gjestene «aldri har smakt før».

Her finner du forslag til godt pålegg

Du har derfor valget mellom et syrlig gresk eller et søtt og krydret kypriotisk påskebrød. Eller hva med brød formet på kunstferdig vis til en kurv?

Vi leker oss enda mer med egg til denne frokosten. Når speilegget serveres midt i brødskiva, kommer alle til å be om en smak.

Men påske er jo ikke bare egg. Både sjokolade og appelsin hører selvsagt med.

Enda flere søte påskefristelser

Det gjør også påskeharen. Disse påskeharene er dessuten ekstra sunne. Og om du vil nyte påskefrokosten utendørs, er flere av disse rettene velegnet å ha med i sekken. Som rundstykkene med pepperoni og ost som kan tilberedes i ovnen hjemme, eller varmes i glørne fra et bål om du er på tur.

Slik koker du egg:
Kok opp vann med eggene i, i 4-6 minutter gir et smilende egg som må spises fra skallet eller i eggeglass. Om du skal skjære egget i skiver, trenger det 9 minutter koking.

Disse påskedrinkene kan også lages uten alkohol

På de neste sidene finner du oppskrifter på retter som passer på et påskefrokostbord samt salt og søt bakst 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her